Kairo on suljettuna remontin takia yli kaksi kuukautta — Meripäiville ravintola kuitenkin taas avautuu

raimo eerola

Sähkö- ja ilmastointiremontin vuoksi Kairo on kiinni meripäiväviikolle saakka.

Ravintola Kairossa Kotkassa on aloitettu remontti, joka pitää maineikkaan merimies- ja kulttuuriravintolan suljettuna heinäkuun lopulle saakka. Meripäiväviikolla eli keskiviikkona 25.7. Kairo kuitenkin avaa taas ovensa.

Rakennuksen vanhimmat osat valmistuivat vuonna 1938. Liiketoimintaa pyörittävän Crestamar Oy:n toimitusjohtaja Kalevi Koponen kertoo, että tuolta ajalta peräisin olevat sähköjohdot ja ilmanvaihtojärjestelmät pitää uusia. Mittava remontti tehdään osittain turvallisuussyiden takia.

Yli kaksi kuukautta kestävän työn aikana Kairossa ei Koposen mukaan tehdä muutoksia, jotka vaikuttaisivat sisustukseen tai miljööseen.

— Miljööseen puututaan mahdollisimman vähän. Vanhat valaisimet ja seinämaalaukset pysyvät osana sisustusta.

Kotkan kaupunginteatteri uusii kuitenkin näyttämötekniikan. Raskaiden valorakenteiden tilalle tulee kevyempää ja nykyaikaisempaa led-tekniikkaa. Kaupunginteatteri on säännöllisesti käyttänyt Kairoa kolmantena näyttämönään.

Kotkan kaupunki omistaa ravintolarakennuksen ja siksi se vastaa remontin urakoinnista. Kaupunki maksaa myös kustannukset, jotka on arvioitu noin 300 000 euroksi. Sisustusta koskevat parannukset hoitaa Crestamar.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet