Oksille ja haravointijätteille järjestetään taas keräys Kotkassa ja Pyhtäällä — Katso ohjeet!

Ismo Pekkarinen

Kotkassa ja Pyhtäällä järjestetään maksullinen puutarhajätteiden keräys.
Kotkassa ja Pyhtäällä järjestetään maksullinen puutarhajätteiden keräys.

Kotkassa ja Pyhtäällä järjestetään jälleen maksullinen puutarhajätteiden noutopalvelu pientaloille ja taloyhtiöille.

— Aikaisemmilla kerroilla palvelu on ollut yllättävän suosittu. Kaikilla ei tietysti ole peräkärryä tai muita välineitä jätteiden kuljettamiseen, kertoo Kymenlaakson jätteen kenttäpäällikkö Janne Karhu.

Keräysautoon otetaan vastaan haravointijätettä sekä haketuskelpoisia oksia ja risuja. Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.

— Ihmiset ovat onnistuneet lajittelemaan jätteet hyvin eikä urakoitsijalta ole tullut negatiivista palautetta.

Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti pakkaavalla jäteautolla.

— Puutarhajätteet on hyvä kerätä isoon astiaan tai jätesäkkeihin, jotka on helppo tyhjentää auton kyytiin. Oksat ja risut on katkottava korkeintaan puolentoista metrin mittaisiksi.

Tarvittaessa asiakkaan tulee auttaa jätteiden kuormauksessa.

Samat ohjeet kaikille

Kymenlaakson Jätteen järjestämä palvelu tilataan Kymen KTK:lta, joka ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi. Kotkassa ja Pyhtäällä noutopäivät ovat torstaisin. Noutopalvelu maksaa 10 euroa irtokuutiolta ja se maksetaan paikan päällä käteisellä.

— Nyt keräykset järjestetään samaan aikaan Etelä- ja Pohjois-Kymenlaaksossa. Ennen ne on järjestetty eri aikoihin ja erilaisilla ohjeistuksilla. Nyt ajat, ohjeet ja hinnat ovat samat. Se helpottaa meidänkin toimintaamme.

Puutarhajätteet voi viedä jäteasemalle myös itse. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen hinta on kahdeksan euroa kuutiolta.

Tilaa noutopalvelu Kymen KTK:lta, numerosta 05 230 7300, arkisin kello 7—16. Tilaus on tehtävä 16. huhtikuuta — 25. toukokuuta. Jäteasemien yhteystiedot saa osoitteesta www.kymenlaaksonjate.fi.

Uusimmat uutiset