Sunilan Reunasella on luja usko tulevaisuuteen

Raimo Eerola

Olli-Pekka Reunasen mukaan Sunilassa on onnistuttu siirtämään tietotaito sukupolvilta toisille.

Stora Enson Sunilan tehtaan johtajan Olli-Pekka Reunasen tavoitteena on, että Sunila tekee tulevaisuudessa maailman parasta sellua. Maailman vahvimmasta pitkäkuituisesta havusellusta tehdyn erikoispaperin repäisylujuus olisi muita kovempi.

Pienenä sellutehtaana Sunila ei voi kilpailla sellutonnien määrällä, vaikka se viime vuonna tuotantoennätyksensä tekikin ylittäen ensimmäisen kerran 370 000 tonnin rajan. Sunilassa keskitytäänkin sellun laatuun.

— Sunilalla menee ihan hyvin. Minulla on luja usko tulevaisuuteen, joka näyttää vakaalta, Olli-Pekka Reunanen sanoo.

Sunilan tehtaan menestyminen nojaa muun muassa tuotantotehokkuuteen ja henkilöstön ammattitaitoon. Sunila voi ylpeillä siitä, että sen tuotantotehokkuus on yli 90 prosenttia, jota Reunanen pitää maailmanlaajuisestikin hyvänä.

Reunasen aloittaessa Sunilassa viisi vuotta sitten, eläkkeelle oli jäämässä iso joukko ammattilaisia.

— Silloin pelkäsin, että tietotaito häviää. Mutta oppisopimuskoulutuksella olemme pystyneet pitämään ammattitaidon yllä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.