Purjelaivat kiinnostivat, mutta parasta oli monipuolisuus

Suuret purjelaivat houkuttelivat superviikon aikana Kotkaan paljon vieraita muilta paikkakunnilta. Kymen Sanomien tekemän gallupin mukaan laivat eivät kuitenkaan olleet yksiselitteisesti tapahtuman parhainta antia.

Superviikko onnistui parhaiten siinä, että jokaisen makuun on jotakin. Yksi iloitsee auringonpaisteesta, toinen herkullisesta burgerista.

Kouvolasta isänsä ja veljensä kanssa Kotkaan tullut Lenni Munnukka iloitsi eniten tivolilaitteista.

— Yhdessä laitteessa pikkuveli Elieliä vähän pelotti, kun laite meni tosi täysiä ja melkein lähti lippis päästä. Minua ei pelottanut.

Juha Peuhkuri ei sen sijaan ollut varma, viitsiikö Kotkaan asti Lappeenrannasta lähteä.

— Päätimme tulla, kun emme ole vuosiin käyneet Meripäivillä. Laivat kiinnostaa, joten halusimme tulla pyörähtämään ja katselemaan. Ovat ne hienoja pelejä.

Bodil Eskildsen purjehti Kotkaan. Muiden purjehtijaharjoittelijoiden kanssa Eskildsen vieraili merikeskus Vellamossa. Hänen mielestään Vellamo on paljon hienompi, kuin hänen kotonaan Tanskassa oleva merimuseo.

— Parasta on nähdä eri kansalaisuuksia. Olemme kävelleet ympäriinsä ja jutelleet muiden laivojen miehistön kanssa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.