Kouvolassa, Kotkassa ja Haminassa uusia koronavirustartuntoja – Ilmaantuvuusluku tällä hetkellä 69

Ilmaantuvuusluku on laskenut hieman tammikuun puolivälin jälkeen, mutta noussut kuitenkin reilusti verrattuna viime vuoden loppuun.

Katja Luoma

Kotkassa ja Haminassa raportoidaan päivittäin uusista tartuntatapauksista. Kuvituskuva.
Kotkassa ja Haminassa raportoidaan päivittäin uusista tartuntatapauksista. Kuvituskuva.

Kymsote ilmoittaa kuudesta uudesta koronavirustartunnasta alueellaan. THL:n tilastojen mukaan Kouvolassa on todettu 4 uutta tartuntaa, Kotkassa 2 ja Haminassa 1. Kaikista uusista tartunnoista tehdään tartuntaketjujen selvitys.

Kymenlaakso on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Kymenlaaksossa nyt 69. Luku kertoo vahvistettujen koronatapausten määrän 100 000 asukasta kohden. Luku on laskenut hieman tammikuun puolesta välistä (77), mutta noussut kuitenkin reilusti viime vuoden lopulta, jolloin ilmaantuvuusluku oli noin 30.

Suomessa uusia tartuntoja on eilisen jälkeen tullut 217.

Kymsote toivoo ahkeraa testauttamista

Sairaalahoidossa Kymenlaakson keskussairaalassa on edelleen 11 potilasta. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun korona on todettu.

Kymsote toivoo, että testeissä käytäisiin ahkerasti. Kymen Sanomien kattavan selvityksen koronatestaamisesta Kymsotessa voit lukea täältä.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat erota toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Uusimmat uutiset