Kaunissaaren lomakeskuksen mökit vaihtoivat omistajaa — Kaikkien alueen rakennusten mittava peruskorjaus valmistuu toukokuun avajaisiin

Kimmo Seppälä

Kaunissaaren lomakeskuksen mökit saivat vuoden vaihteessa uudet omistajat. Arkistokuva Kaunissaaresta.
Kaunissaaren lomakeskuksen mökit saivat vuoden vaihteessa uudet omistajat. Arkistokuva Kaunissaaresta.

Kaunissaaren lomakeskus uusitaan täysin. Lomamökit itselleen vuoden vaihteessa ostaneet Kirsi ja Tommi Hevossaari ovat ryhtyneet toteuttamaan lomakeskuksessa mittavia remontteja ennen kesäkauden avajaisia.

— Kaikki kymmenen mökkiä menevät uuteen uskoon ja niihin tulee uudet sängyt, sohvat ja pöydät. Kolmeen mökkiin jää pieni keittomahdollisuus. Koko konsepti muuttuu hotellimaisemmaksi, yrittäjä Tommi Hevossaari kuvailee.

Hotellimaisemman kokemuksen mahdollistaa se, että alueella aiemmin suljettuna ollut kahvila-ravintola päivitetään ja otetaan käyttöön. Jatkossa Cafe Mustikka -nimisestä kahvila-ravintolasta saa niin aamupalan kuin päivällisenkin, tai päiväretkeläisille vaikka mustikkapullat ja kahvit.

Otava ja Tekla liikennöivät ilmaiseksi Kaunissaareen, mikä mahdollistaa myös päiväretket, Hevossaari muistuttaa.

Remontissa ovat myös pihagrilli, sauna ja grillikota. Hevossaari kertoo, että työ on vielä kesken, ja suunnitelmat Kaunissaaren lomakeskuksen suhteen tarkentuvat työn edetessä. Avajaisia on tarkoitus viettää toukokuussa.

— Rauhoittumisen ja rentoutumisen paikka tästä olisi tarkoitus tehdä, ei mitään rokkenrollimestaa. Ensimmäinen kesä katsellaan. Meidän hallintaamme kuuluu myös leirintäalue. Katsotaan, miten se on kehitettävissä, Hevossaari toteaa.

Hevossaaret ovat kotkalaisille tuttuja yrittäjiä muun muassa Cafe Segelistä.