Kymsote ei ruuhkauttanut päivystyksiä, vaikka potilastietoja kirjattiin kynällä paperille

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote aloitti toimintansa 1. tammikuuta.

Raimo Eerola

Kymsoteen siirtyminen ei ruuhkauttaunut Kymenlaakson keskussairaalaan päivystystä vuoden ensimmäisenä päivänä.
Kymsoteen siirtyminen ei ruuhkauttaunut Kymenlaakson keskussairaalaan päivystystä vuoden ensimmäisenä päivänä.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoten toiminta käynnistyi eilen tiistaina. Uuden kuntayhtymän ensimmäiset päivät ovat sujuneet ilman suurempia ongelmia, kertoo Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen.

Kymsote tiedotti etukäteen, että ensimmäisinä päivinä päivystyksessä voi olla tungosta. Niiltä on kuitenkin ainakin toistaiseksi vältytty.

— Kymsoteen siirtyminen ei ole aiheuttanut ruuhkaa päivystyksissä tai osastoilla. Joissakin yksiköissä osalla työntekijöistä oli ongelmia uuteen järjestelmään kirjautumisessa, mutta nyt tämä ongelma on jo ratkaistu, Niiranen sanoo.

Kynä ja paperi käytössä

Ruuhkiin varauduttiin muun muassa uuden potilastietojärjestelmän Lifecaren vuoksi. Uudenvuodenyönä käyttöön otettu järjestelmä on tuonut hoitohenkilökunnalle lisätyötä.

Ensimmäisenä päivänä asiakkaiden potilastietoja ei pystytty tallentamaan suoraan uuteen järjestelmään, vaan potilastapahtumat jouduttiin kirjaamaan paperille ja toiminnanohjausjärjestelmään.

Niirasen mukaan tietojen siirtäminen kuntien ja Carean rekistereistä Lifecareen alkoi keskiviikkona.

— Ylimenokausi oli suunniteltu, joten tietoliikennekatkos ei tullut meille yllätyksenä. Olimme jo etukäteen varautuneet mahdollisiin ruuhkiin tavallista pidemmillä vastaanottoajoilla. Henkilökunnan sisäänkirjautumisongelmia lukuun ottamatta muutos on sujunut suunnitelmien mukaisesti, Niiranen summaa.

Kymsote vastaa kaikesta

1. tammikuuta aloittanut Kymsote vastaa kaikista Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluista. Aiemmin maakunnan julkisia sote-palveluita tuottivat alueen kuusi kuntaa ja vuodenvaihteessa lakkautettu kuntayhtymä Carea.

Luetuimmat