Kaakon kaksikon ruokapartio aloittaa torstaina – Tarjolla apua kaupassa ja apteekissa asiointiin

Yli 70-vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville miehikkäläläisille ja virolahtelaisille on tarjolla apua kauppa- ja apteekkikäynteihin.

Nora Hurd

Ostokset hoidetaan ilman käteisen rahan käyttöä. Arkistokuva.
Ostokset hoidetaan ilman käteisen rahan käyttöä. Arkistokuva.

Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti myös Miehikkälän ja Virolahden kunnat suosittavat, että yli 70-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat pysyvät kotona karanteenia vastaavissa olosuhteissa ja välttävät kontakteja laajoihin ihmisjoukkoihin. Jotta tämä olisi mahdollista, Miehikkälä ja Virolahti aloittavat ruokapartiopalvelun.

Ruokapartio aloittaa torstaina

Kaakon kaksikon ruokapartio aloittaa toimintansa torstaina 26.3. Palvelu on suunnattu kaikille apua tarvitseville yli 70-vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville miehikkäläläisille ja virolahtelaisille, joilla ei ole läheisiä hoitamassa kaupassa ja apteekissa asiointia.

Avuntarpeen voi ilmoittaa puhelimitse

Apua tarvitsevat voivat soittaa palvelupuhelimeen. Numero on 040 199 2002 ja soittaa voi maanantaista perjantaihin kello 9–12.

Samasta numerosta saa myös ohjausta ja neuvontaa, jonka on tarkoitus auttaa arjen järjestämisessä kotona.

Ostoksilla ei käytetä käteistä

Ruokapartiossa työskentelevät kuntien työntekijät. Ostokset hoidetaan ilman käteisen rahan käyttöä.

Apteekissa maksutapa on lasku. Miehikkälän ja Klamilan Saleissa sekä Virojoen S-Marketissa ostokset maksetaan luottotilin avulla.

Myös Kymsoten ikäihmisten neuvonta ja ohjaus palvelee

Jos ikäihmisillä on kysyttävää muista kuin kauppa- ja apteekkipalveluista, Kaakon kaksikko suosittelee ottamaan yhteyttä ensisijaisesti Kymsoten ikäihmisten neuvontaan ja ohjaukseen.

Puhelinnumero on 040 5721 496 ja soittaa voi maanantaista perjantaihin kello 8.30–15.30. Lisätietoja saa myös verkkosivuilta https://www.kymenlaaksonopastin.fi/.