Kymenlaaksossa todettu 12 uutta koronapotilasta – Kotkassa kolme tartuntaa, Haminassa yksi

Tartuntatapausten määrä on Suomessa kasvussa.

Raimo Eerola

Kymenlaaksossa todettiin sunnuntain ja maanantain välisenä aikana 12 uutta tartuntaa.
Kymenlaaksossa todettiin sunnuntain ja maanantain välisenä aikana 12 uutta tartuntaa.

Koronavirus jatkaa leviämistään Kymenlaaksossa. Maanantaina Kymsote vahvisti 12 uutta tartuntaa.

THL:n mukaan yksi tartunnoista on Haminassa ja kolme Kotkassa. Seitsemän uutta tartuntaa todettiin Kouvolassa. Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden luvut pysyivät ennallaan.

Sairaalahoidossa 11

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 677 tartuntaa, joista 384 Kouvolassa ja 210 Kotkassa. Kymenlaaksoa pidetään leviämisvaiheen alueena. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 11 potilasta.

Viimeisen viikon aikana uusia näytteitä on Kymsotessa tutkittu 1 357. Viime vuoden keväästä tähän maanantaihin mennessä on tutkittu kaikkiaan 40 920 näytettä.

THL:n tilastojen mukaan tartuntatapaukset ovat Suomessa nousussa. Uusia tartuntoja todettiin sunnuntain ja maanantain välisenä aikana 168. Kaikkiaan tartuntoja on todettu 40 505.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat erota toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Uusimmat uutiset