M.A. Nummista kuullaan kirkossa ja kuppilassa

Ari Haimi

M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen riemastuttava duo on musisoinut yhdessä 1970-luvulta lähtien.

Puolen vuosisadan taiteilijauran jo tehnyt M.A. Numminen esiintyy ensi lauantaina eteläisessä Kymenlaaksossa urakalla.

Virolahdelta alkava minikiertue käynnistyy Klamilan kirkossa, jossa Numminen luottosäestäjänsä Pedro Hietasen kanssa esittää oman valikoimansa Lauantain toivottuja.

Klamilan konsertti alkaa Franz Schubertin yksinlaululla An die Musik. Sen esittäminen 1960-luvulla television Jatkoaika-ohjelmassa johti niin tiheään vihaisten kuuntelijapuheluiden sumaan, että linjat tukkeutuivat.

Klamilasta parivaljakko jatkaa Kotkaan legendaariselle Kotkan klubille, jossa jatsijalka mitä todennäköisimmin vipattaa jo ovella.

Varsinainen Jazzin meining on tiedossa Kotkan Klubilla. Numminen on hiljattain lanseerannut suomen kielessä entuudestaan tuntemattoman meining-sanan.

– Tässä sanassa kiteytyvät sekä jazzille ominainen svengi että sen syvin tunnesisältö, sen merkitys. Sittemmin muuten on käynyt ilmi, että islannin kielessä esiintyy täsmälleen sama sana, Numminen kertoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.