Bussiliikenne Vaalimaalle saa jatkoa — Kotkan ja Vaalimaan välillä pyritään edelleen säilyttämään nopea linja-autoyhteys.

Lähinnä ostoskylä Zsaria palveleva työmatkaliikenne hoidetaan jatkossakin.

Kai Skyttä

Lähinnä Zsarin ostoskylän työntekijöitä palveleva linja-autoliikenne vaalimaalle saa jatkoa.
Lähinnä Zsarin ostoskylän työntekijöitä palveleva linja-autoliikenne vaalimaalle saa jatkoa.

Kotkan ja Vaalimaan välillä ajettava linja-autoliikenne jatkuu. Vaalimaan työmatkustusta tukeva liikenne toteutetaan niin, että jatkossa ajetaan erillisenä Hamina-Vaalimaa -linja. Haminan ja Kotkan väli hoidetaan normaalilla bussivuorolla, johon järjestetään Haminassa sujuvat jatkoyhteydet.

Haminan ja Vaalimaan väli ajetaan jatkossa nykyistä pienemmällä kalustolla.

Haminan ja Virolahden hallitukset päättivät maanantaina osallistua liikenteen kustannuksiin siten, että ne maksavat yhteensä 45 prosenttia kustannuksista. Haminan osuudeksi tulee noin 39 000 euroa vuodessa ja Virolahden 19 000 euroa. Muut rahoittajat ovat Zsar Oy 25 prosentin osuudella ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus 45 prosentin osuudella. Kokonaiskustannukset ovat arvonlisäverottomana noin 130 000 euroa. Kotkan kaupunki osallistuu jatkossa Hamina-Kotka -välin kustannuksiin.

Työmatkustuksen järjestäminen on kuluvana vuonna tullut ennakoitua kalliimmaksi. Lisärahoitusta siihen tarvitaan noin 76 000 euroa. Se jyvitetään siten, että Kaakkois-Suomen ELY-keskus maksaa 20 000 euroa, Zsar Oy 7 500 euroa, Cursor Oy 8 500 euroa, Kotkan kaupunki 16 000 euroa, Haminan kaupunki 16 000 euroa ja Virolahden kunta 8 000 euroa.