Zsarissa odotetaan venäläisten lomaryntäyksen näkyvän heti vuodenvaihteen jälkeen

Joulukuussa suurin osa asiakkaista on ollut suomalaisia parin tunnin ajomatkan sisältä.

Kimmo Seppälä

Zsarin keskusaukiota koristaa komea joulukuusi.
Zsarin keskusaukiota koristaa komea joulukuusi.

Valtaosa Zsar -outletkylän asiakkaista on joulukuun aikana ollut suomalaisia. Markkinointijohtaja Pekka Lehtosen mukaan venäläisten määrän odotetaan lisääntyvän vuodenvaihteen tienoilla, kun rajan siellä puolella aloitetaan joululomien vietto.

— Joulukuussa kävijöitä on laskettu olevan muutama tuhat päivää kohden. Se on tavoitteen mukainen määrä. Suomalaiset ovat hyvin löytäneet Zsarin ja joulun aikana liikkeissä on riittänyt asiakkaita, kertoo Lehtonen.

Vaalimaalle saapuneet ihmiset ovat tulleet lähinnä Kymenlaaksosta, Etelä-Karjalasta, pääkaupunkiseudulta ja Savon alueelta.

Turustakin on ajettu Vaalimaalle

— Meillä on sellainen käsitys, että pääosa tulee noin parin tunnin ajomatkan sisältä. Sosiaalisen median kautta on tietoa, että Turustakin saakka on käyty tutustumassa Zsariin, sanoo Lehtonen.

Matkantekoa nopeuttaa se, että E-18 on moottoritietä Turun ja Vaalimaan välillä.

Tammikuun ensimmäisinä päivinä alkaa venäläisten virta Suomen puolelle lisääntyä. Loppiaisen jälkeen suunta sitten kääntyy paluuliikenteen myötä. Lehtonen uskoo venäläisten pysähtyvän Zsarissa ostoksilla.

Uutena liikkeenä outletkylässä on avautumassa italialainen Liu Jo. Lisää liikkeitä ja ravintoloita tulee tammikuun aikana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet