Kotkassa eniten perustoimeentulotuen saajia

Kelan tilastollisen vuosikirjan mukaan Kotkassa perustoimeentulotukea sai vuoden 2017 aikana 12,6 prosenttia asukkaista.

Raimo Eerola

Vuonna 2017 Kotkassa perustoimeentulotukea sai 12,6 prosenttia asukkaista.
Vuonna 2017 Kotkassa perustoimeentulotukea sai 12,6 prosenttia asukkaista.

Perustoimeentulotuen käytössä on suuret alueelliset ja kuntien väliset erot. Vuonna 2017 perustoimeentulotuen saajia oli eniten Kotkassa, jossa tukea sai vuoden aikana 12,6 prosenttia asukkaista.

Toiseksi eniten vuonna 2017 tuen saajia oli Vantaalla, jossa perustoimeentulotukea myönnettiin 12,2 prosentille asukkaista. Kotkan ja Vantaan jälkeen eniten tuen käyttäjiä oli Kemissä, Tampereella ja Helsingissä.

Vähiten tuen saajia oli Manner-Suomen kunnista Pyhärannassa, jossa tukea 1,7 prosenttia asukkaista. Maakunnista perustoimeentulotukea tarvittiin eniten Uudellamaalla ja vähiten Keski-Pohjanmaalla.

Tiedot käyvät ilmi vasta julkaistusta Kelan tilastollisesta vuosikirjasta. Kelan johtavan tutkijan Minna Ylikännön mukaan alueelliset erot johtuvat ennen kaikkea eroista työttömyydessä ja asumiskustannuksissa.

Tilastollinen vuosikirja löytyy verkosta

Vuonna 2017 Kela maksoi perustoimeentulotukea yhteensä 722 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 perusosan määrä oli yksin asuvalle 487,89 euroa kuukaudessa.

Kelan tilastollinen vuosikirja 2017 on nyt saatavilla verkossa. Kirja on laaja tietopankki Suomen sosiaaliturvasta. Siihen on koottu tilastotietoa Kelan hoitamasta sosiaaliturvasta, kuten eläke-etuuksista, työttömyysturvasta, asumistuista, sairausvakuutuksesta, lapsiperheiden ja opiskelijoiden etuuksista, kuntoutuksesta sekä vammaisetuuksista. Ensimmäistä kertaa mukana on myös perustoimeentulotukea koskevia tilastoja.

Kaikki tiedot ovat suomeksi ja ruotsiksi, osa myös englanniksi.

Kelan tilastollinen vuosikirja 2017 on luettavissa pdf-muodossa Kelan verkkosivuilla. Painettu kirja ilmestyy joulukuun aikana.

Luetuimmat

Kommentoidut