Homekoulumaine kariuttamassa varhaiskasvatuksen aloittamisen entisessä Vilniemen koulussa

Vilniemen koulukiinteistön Haminan kaupungilta ostanut Esa Cleve ei ole saanut vanhempia innostumaan päiväkodin ja esikoulun perustamisesta koululle.

Päiväkodin ja esikoulun sijoittaminen Vilniemen entiselle koululle ei ole saanut Vilniemen alueen vanhemmilta vastakaikua Haminassa.

Koulun Haminan kaupungilta ostanut Esa Cleve on kartoittanut kiinnostusta varhaiskasvatuksen käynnistämiseen koulukiinteistössä, mutta ainakaan tällä hetkellä hanke ei hänen mukaansa etene.

— Tilanne on vähän huononlainen. Kovin suurta innostusta ei ole löytynyt. Ongelma lienee se, että lähiympäristö kokee sen homekouluna ja siitä maineesta on vähän vaikea päästä irti, Cleve toteaa.

Hänen mukaansa ihmisiä ei ole vakuuttanut sekään, että koulukiinteistö on tarkastettu.

— Minähän olen tehnyt siellä ammatti-ihmisen kanssa sisäilmatutkimuksen eikä ongelmaa ole. Sen todistaminen ympäristölle on hieman vaikeaa.

Ei vielä haudattu

Cleve sanoo miettivänsä hankkeensa etenemistä parhaillaan. Hänen mukaansa ajatusta päiväkodista ja esikoulusta ei vielä ole haudattu, mutta aikalisä sen suhteen on jouduttu ottamaan.

— Vanhempien kiinnostustahan tämä vaatisi. Olen selvittänyt, että alueella on 51 alle 6-vuotiasta lasta eli hurja määrä pieniä lapsia, jotka nyt käyvät lähinnä Linnoituksen päiväkodissa. Ehkä sekin on enää vaikea muuttaa. Tämä on kuitenkin vielä kesken eikä lopullisesti ratkennut asia.

Mikäli päiväkoti- ja esikoulutoiminta Vilniemen koulussa alkaisi, Cleve toimisi tilojen vuokraajana ja toiminnanharjoittaja olisi erikseen.

Vilniemen koulu suljettiin vuoden 2012 lopussa sisäilmaongelmien vuoksi, jolloin myös esikoulu ja päiväkoti siirtyivät kiinteistöstä muualla.