Luo oma supersankarisi — Haminan pääkirjastossa järjestetään keskiviikkona lasten sarjakuvatyöpaja

Anne Kokkonen

Haminan pääkirjaston työpajassa pääsee kokeilemaan ohjatusti sarjakuvan suunnittelua ja piirtämistä.

Sarjakuvapiirtämisestä kiinnostuneille lapsille on tarjolla harvinaista herkkua Haminassa keskiviikkona. Pääkirjaston Kasper-salissa pidetään maksuton lasten sarjakuvatyöpaja, jossa pääsee kokeilemaan ohjatusti sarjakuvan suunnittelua ja piirtämistä.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta sarjakuvien tekemisestä. Tarvikkeetkin löytyvät paikan päältä.

Lapset, nuoret ja perheet ovat tervetulleita osallistumaan oman aikataulunsa mukaan kello 15—18. Sarjakuvatyöpajan ohjaajina toimivat Kymenlaakson opiston sarjakuvalinjan opiskelijat Suvi Qvintus ja Safira Rytkönen.

Sarjakuvapajassa tehdyllä työllä voi halutessaan osallistua valtakunnalliseen lasten ja nuorten sarjakuvakilpailuun, jonka aihe on ”Minun unelmia”. Kilpailun järjestää Kemin lastenkulttuurikeskus.

Työpajan toteuttavat yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun VALO-hanke ja Haminan kulttuuripalvelut. VALO-hankkeen tavoitteena on lapsiperheiden hyvinvoinnin vahvistaminen taiteen ja kulttuurin keinoin.

Kymenlaaksosta projektissa ovat mukana Haminan ja Kotkan kaupungit. Hanketta hallinnoi sosiaalialan osaamiskeskus Socom ja osatoteuttajana toimii Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk.

Lasten sarjakuvatyöpaja keskiviikkona 17.4. kello 15—18 Haminan pääkirjaston Kasper-salissa. Vapaa pääsy.