Vuokraturvan Timo Metsola: Hintojen pysyvä lasku uhkaa Kotkaa ja Haminaa — Kotkassa pitkäksi aikaa tyhjäksi jäävien vuokra-asuntojen määrä on kasvanut

Soila Puurtinen

Metsola on huolissaan myös siitä, että asuntojen hintojen pysyvä lasku uhkaa haja-asutusalueiden lisäksi keskisuuria kaupunkeja.

Asuntojen vuokraus on vaikeutunut keskisuurissa kaupungeissa. Tätä mieltä on Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola. Metsola kommentoi torstaina Tilastokeskuksen tuoreita asuntojen vuokraustilastoja.

Metsolan mukaan keskisuurissa kaupungeissa uusien vuokrasuhteiden vuokrat ovat laskeneet ja vajaakäyttö on lisääntynyt.

— Kotkassa, Porissa, Hämeenlinnassa ja Kouvolassa pitkäksi aikaa tyhjäksi jäävien vuokra-asuntojen määrä on kasvanut, Metsola totesi tiedotteessa.

Iso rakenteellinen ongelma

Metsola on huolissaan myös siitä, että asuntojen hintojen pysyvä lasku uhkaa haja-asutusalueiden lisäksi keskisuuria kaupunkeja. Metsola kirjoitti viime viikolla blogissaan, että pienissä muuttotappiokunnissa on jo käytännössä tunnustettu se, että hinnat eivät tule enää nousemaan.

— Asuntomarkkinoiden isoin haaste seuraavalla vaalikaudella on estää se, että Savonlinnan, Varkauden, Kouvolan, Haminan, Forssan, Kokkolan ja Kemin tyyppiset keskisuuret kaupungit joutuvat myös samaan ikuisesti laskevien asuntojen hintojen kierteeseen.

— Kyse on kuitenkin isosta rakenteellisesta ja koko maata koskevasta ongelmasta, jonka ratkaisemisen päävastuu ei voi olla yksittäisillä kunnilla. Vaalien alla on tärkeää ymmärtää, valtion ja nyt valittavan uuden eduskunnan tulee toimenpiteisiin tarttua.

Vuokraturva on vuokra-asuntojen välitystä ja asuntosijoittamisen palveluja tarjoava yritys.