Tilaajalle

Lautasen äärellä: Klassikkokeitosta ei tarvitse sattumia kalastaa — Vaalimaan Kalassa & Herkussa tiedetään, kuinka Venäjällä menee: ”Pelkillä suomalaisilla asiakkailla ei pärjätä”

Kymen Sanomien juttusarjassa vieraillaan Etelä-Kymenlaakson paikallisissa ravintoloissa ja maistetaan niiden suosituinta annosta. Tällä kertaa käydään rajan tuntumassa olevassa Vaalimaan Kalassa & Herkussa. Yhdistetyn kalakaupan ja ravintolan asiakaskunta koostuu pääosin paikallisista asukkaista ja rajan yli kulkevista matkaajista. Kun paikka avattiin vuonna 2012, kävi ovi tiuhaan, sen jälkeen ruuhkaa on ollut vähemmän. Uuden moottoritien myötä kulku paikalle vaikeutui, joka on yrittäjän mukaan hankaloittanut bisnestä.

Aino Mehtälä

Kalaa ei tarvitse etsiä lounaspöydän antimista, ravintolan vastaava Jaana Haaja lupaa.
Kalaa ei tarvitse etsiä lounaspöydän antimista, ravintolan vastaava Jaana Haaja lupaa.

Tässä sopassa ei ole kalassa pihistelty. Vaalimaan Kala & Herkku on tunnettu lohikeitostaan, jota mätän parhaillani seisovasta pöydästä omalle soppalautaselleni.

Luetuimmat