Reserviupseerikoulu juhlii satavuotista taivaltaan – Katso video RUK:n tärkeimmistä vaiheista ja perinteistä!

Reserviupseerikoulutuksen historia on koottu myös kirjaksi.

Ella Karttunen

Reserviupseerikoulu juhlistaa 100-vuotista olemassaoloaan muun muassa videolla ja koulutuksen historiasta kertovalla kirjalla. Arkistokuva.
Reserviupseerikoulu juhlistaa 100-vuotista olemassaoloaan muun muassa videolla ja koulutuksen historiasta kertovalla kirjalla. Arkistokuva.

Reserviupseerikoulu viettää 100-vuotisen olemassaolonsa juhlavuotta. Sadan vuoden aikana Reserviupseerikoulu on kouluttanut yli 180 000 reserviupseeria Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen reserviin.

Tärkeimmät virstanpylväät videolla

Reserviupseerikoulutuksen satavuotista taivalta juhlistetaan muun muassa aiheeseen pureutuvalla videolla. Video julkaistaan kahdeksalta torstaiaamuna Reserviupseerikoulun Facebook-sivuilla sekä RUK 100 -nettisivuilla.

Video esittelee noin seitsemän minuutin aikana reserviupseerikoulutuksen ja Reserviupseerikoulun virstanpylväitä, tunnusmerkkejä ja perinteitä.

Videon teknisestä toteutuksesta ovat vastanneet Haminassa palvelevat Maasotakoulun mediavarusmiehet edellisestä ja nykyisestä saapumiserästä.

Kirja kertoo koulutuksen historiasta

Kello 13 Haminan Raatihuoneella järjestetään Reserviupseerikoulutus 100 vuotta maalla, merellä ja ilmassa -julkistamistilaisuus.

Kirjaan on koottu Suomessa annettu reserviupseerikoulutus eri paikkakunnilla, joukko-osastoissa ja sotakouluissa Maavoimissa, Merivoimissa ja Ilmavoimissa vuodesta 1917 lähtien.

Luetuimmat