Tammioon risteillään tänä kesänä vain Kotkasta

Meriset ei aja kuluvana kesänä vuoroliikennettä Haminasta Tammioon

Juhana Lappalainen

Vikla II on toinen aluksista, joka ajaa säännöllisesti Kotkasta Tammioon. Haminasta ei vuorolähtöjä tänä kesänä Tammioon ole.
Vikla II on toinen aluksista, joka ajaa säännöllisesti Kotkasta Tammioon. Haminasta ei vuorolähtöjä tänä kesänä Tammioon ole.

Tammioon vuoromoottoriliikennettä hoitava Meriset ei aloita vuoroliikennöintiä Haminan Tervasaarelta, vaan kaikki lähdöt on vuoromoottorin osalta keskitetty Kotkan Sapokkaan.

Jaana Auvisen mukaan ensi perjantaina käynnistyvä liikennöinti siirretään Kotkaan, josta pyrkimyksenä on saada asiakkaiksi myös matkailijoita mökkiläisten lisäksi.

– Olemme pidentäneet Tammiossa oloaikaa tunnista kahteen tuntiin, joten saareen on paremmin aikaa tutustua, Auvinen toteaa.

Merisetin kolmesta aluksesta Vikla I jää Auvisen mukaan seisomaan ja liikenne hoidetaan isommilla Vikloilla.

Tammion vuoroilta on poistettu myös käynti Ulko-Tammiossa

Matkustajamääriä rajoitettu

Auvisen mukaan koronapandemian vuoksi on myös alusten matkustajamääriä jouduttu rajoittamaan.

Hänen mukaansa lippujen myynti on siirretty verkkokauppaan. Tällöin asiakas saa myös varmuuden mahtumisesta mukaan matkalle.

Meriset tulee Auvisen mukaan järjestämään myös erillisiä yleisöristeilyjä, joista päätetään hänen mukaansa myöhemmin. Tällöin voidaan hänen mukaansa suunnata myös muun muassa Ulko-Tammioon, Nuokkoihin, Kaunissaareen sekä Strukan suluille.

Auvisen mukaan Viklojen reittiliikenteessä jatkuu myös ostosten kuljettaminen Tammioon. Yhtiö on tehnyt asiasta sopimuksen paikallisen kaupan kanssa.

Auvisen mukaan Haminan jääminen pois vuoromoottorien lähtösatamien joukosta on koronan aiheuttama poikkeus, jonka jatkoa pohditaan ensi kesän osalta kauden jälkeen.