Nuori, jäitkö ilman kesätyöpaikkaa? — Vielä ei kannata luovuttaa

Pekka Hölkki

Haku kuntien kesätöihin on jo päättynyt, mutta Päivi Simpanen Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston Kotkan toimipaikasta vakuuttaa, että muita kesätyöpaikkoja on yhä tulossa hakuun.

— Nuoren, joka ei ole vielä saanut kesätyötä, kannattaa käydä TE-palveluiden nettisivuilla tekemässä oma esittely, jossa kertoo omasta taustastaan ja kyvyistään. Sitä kautta työnantajat voivat hänet löytää, Simpanen sanoo.

Oman esittelyn tekemiseen nuori tarvitsee omat pankkitunnukset. Jos niitä ei ole, nuori voi myös käydä paikan päällä TE-palveluiden toimipisteessä.

Simpanen myös korostaa nuorten oma-aloitteisuuden suurta roolia kesätyön löytämisessä.

— Oma aktiivinen työnhaku on tärkeää. Nuorten kannattaa itse ottaa yhteyttä suoraan mahdollisiin työnantajiin.

Kotkan kaupunki tarjosi tänä vuonna kesätöitä yli 280:lle 16—19-vuotiaalle nuorelle, mikä tarkoittaa, että paikkoja oli jaossa sata enemmän kuin viime vuonna.

Haminan kaupunki tarjosi nuorten kesätyöpaikkoja 160, Virolahti, Miehikkälä ja Pyhtää yhteensä noin sata.

Lue lisää perjantain lehdestä.

Vilma Kärkkäinen

Vilma Kärkkäinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.