Lumiralli käyntiin Kotkassa – seuraava myräkkä on jo ovella

Pekka Kimpanpää

Lumitöitä tehtiin keskiviikkona muun muassa Gutzeitintiellä Kotkassa.
Lumitöitä tehtiin keskiviikkona muun muassa Gutzeitintiellä Kotkassa.

Lumien ajaminen pois katujen varsilta alkoi Kotkassa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Esimerkiksi Kotkansaarella näkyi keskiviikkona päivällä kuorma-autoja viemässä lunta Hovinsaaren lumenkaatopaikalle.

— Työtä jatketaan aina sitä mukaa, kun ei tarvitse olla auraamassa ja torjumassa liukkautta. Toivottavasti myös kiinteistöt hoitavat omat kasat pois. Kaikki lumikasathan eivät kuulu meille, kunnossapitomestari Taina Heijari Kotkan kaupungilta kertoo.

Tammikuun lumisateiden myötä tila on kaduilla käynyt paikoin varsin ahtaaksi autoille. Heijarin mukaan tämä talvi ei ole toistaiseksi ollut erityisen poikkeuksellinen kunnossapidon näkökulmasta.

— Talvet ovat erilaisia. Tätä ennen oli viisi vähälumista talvea ja sitä ennen oli pari talvea, jolloin lunta oli tosi paljon.

Kaupungin osalta työn painopiste saattaa muuttua seuraavan vuorokauden aikana enemmän auraukseen. Suomeen saapuu voimakas matalapaine lännestä keskiviikkoiltana.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lumipyry ja voimakas tuuli aiheuttavat haittaa varsinkin torstaiaamun liikenteelle. Voimassa olevan varoituksen mukaan Kymenlaaksossa ajokeli muuttuu erittäin huonoksi torstain vastaisesta yöstä alkaen lumipyryn vuoksi.