Black Pearlin turvakaluston tarkastukset etenevät — Miehistö on ehtinyt ihastua Kotkan puistoihin ja ympäröivään luontoon

Kapteeni Chris Gartner ei vielä tiedä milloin luksusjahti jättää Kotkan Kantasataman.

Vilma Kärkkäinen

Kotkan Kantasatamassa majailevalla Black Pearl -jahdilla on tehty tarkastuksia sen turvallisuusvälineistölle.
Kotkan Kantasatamassa majailevalla Black Pearl -jahdilla on tehty tarkastuksia sen turvallisuusvälineistölle.

Kotkan Kantasatamassa keskiviikkoaamusta lähtien majailleen Black Pearlin kapteeni Chris Gartner kertoo, että aluksella on viime päivinä tehty kuumeisesti turvallisuusvälineistöön liittyviä tarkastuksia.

— Tarkastukset ovat sujuneet hyvin ja suunnitelmien mukaan. Olemme saaneet apua agentiltamme Jouni Toropaiselta C&C Port Agencystä ja Viking Life-Saving Equipment Oy:stä. En kuitenkaan vielä tiedä minä päivänä lähdemme Kotkasta.

Suomen luotsauspalveluista huolehtivan Finnpilotin verkkosivuilla on tällä hetkellä listattu, että Black Pearlin odotetaan tarvitsevan luotsausta torstaina kello 12.17.

Kauniit puistot ja luonto viehättävät

Luksusjahdin miehistö on vieraillut muun muassa Kotkansaarella ja Santalahdessa.

— Kotka on todella kiva kaupunki. Luulen, että suurin osa meistä on käynyt kaikissa Kotkan puistoissa ja ne ovat kaikki hyvin kauniita.

Jotkut miehistön jäsenistä ovat tutustuneet myös lähialueiden luontoon.

— Osa miehistöstämme kävi vaeltamassa Simonsaaren kunto-luontopolulla Valkmusassa ja piti siitä kovasti. Tapasimme mukavia ihmisiä ja he kehottivat meitä keräämään marjoja ja syömään niitä. Jotkut vierailivat myös Santalahdessa ja kävelivät luontopoluilla.

Kotkalaisista Gartner on saanut positiivisen kuvan.

— Kaikki ihmiset Kotkassa ja sen ympäristössä ovat olleet ystävällisiä ja avuliaita.

Muokattu 3.9. klo 19.42: Kirjoitusvirhe korjattu.