Kotkaan saapuu keskiviikkona varsinainen superjahti — Venäläismiljonäärin omistaman Black Pearlin kerrotaan maksaneen 200 miljoonaa dollaria

Hieman vajaat 107 metriä pitkä alus on suunniteltu mahdollisimman energiaomavaraiseksi.

AOP

Black Pearl -alus saapuu huomenna Kotkaan.
Black Pearl -alus saapuu huomenna Kotkaan.

Laivabongareilla on huomenna keskiviikkona onnenpäivä. Kotkan Kantasatamaan saapuu varhain aamulla varsinainen superjahti: hieman vajaat 107 metriä pitkä Black Pearl -jahti.

Black Pearlin omistaa venäläinen miljonääri Oleg Burlakov. Aluksen kerrotaan maksaneen 200 miljoonaa dollaria.

AOP/Geoff Moore

Tästä kuvasta saa käsitystä Black Pearlin mittasuhteista.
Tästä kuvasta saa käsitystä Black Pearlin mittasuhteista.

Alus täynnä huipputeknologiaa

Black Pearl ei ole ihan tavallinen alus. Englanninkielisellä Wikipedia-sivulla väitetään, että se voi ylittää Atlantin käyttämällä ainoastaan 20 litraa polttoainetta.

Vähäiseen polttoaineenkäyttöön päästään, koska alus tuottaa sähköä liikevoimalla. Aluksessa on myös lämmön talteenottojärjestelmä ja suuret akut, joihin voidaan varastoida ylijäämäenergia.

Black Pearl -aluksessa on kolme 70-metristä mastoa ja lähes 3 000 neliömetrin purjepinta-ala. Kaikki purjeet voidaan nostaa napinpainalluksella seitsemässä minuutissa.

Ensin Haapasaareen, sitten Kotkaan

Finnpilotin sivuston mukaan Black Pearl on Haapasaaren luotsipaikalla kello 5.30 ja saapuu Kotkan Kantasataman itälaituriin kello 7.18.

Kuinka suuri Black Pearl oikein on-01.jpg

Juttua muokattu 28.8. kello 13. Korvattu tuulivoima-sana liikevoima-sanalla. Grafiikka lisätty jutun loppuun 29.8. klo 14.55.