Kotkassa Huumantiellä yli 1000-neliöinen halli syttyi palamaan — Palokunta sai palon sammutettua puoli seitsemään mennessä

Pelastuslaitos hälytettiin viideltä sammutustöihin.

Teemu Honkasalo

Teollisuushalli syttyi palamaan Huumantiellä maanantaina päivällä.
Teollisuushalli syttyi palamaan Huumantiellä maanantaina päivällä.

Kymenlaakson pelastuslaitos on saanut Huumantiellä syttyneen teollisuushallin tulipalon sammutettua. Palokunta tiedotti tilanteesta puoli seitsemän aikaan. 

Kohteeseen hälytettiin viiden aikaan 30 yksikköä Kotkasta, Haminasta, Kouvolasta ja Loviisasta. Päivystävä palomestari Toni Kuoppamäki kertoo, että paikalle hälytettiin lähemmäs 100 palomiestä, mutta he kaikki eivät lopulta osallistuneet tehtävään. Tilanne saatiin nopeasti hallintaan. 

Tuleen syttynyt halli on pelastuslaitoksen mukaan noin 1500 neliön kokoinen. Sen omistaa Finex Oy. 

Yhtiön toimitusjohtaja Ari Leppänen kertoo, ettei onnettomuudessa tullut henkilövahinkoja. Kyseessä ei ole Finexin päärakennus, mutta teollisuushallissa on ollut yhden tuotelinjan tuotantoa. Kemikaaleja hallissa ei ole.

— Se on luonteeltaan sellainen paikka, jossa henkilökunta käy välillä. Käsittääkseni siellä ei ollut ketään palon syttymishetkellä, mutta palo havaittiin hyvin nopeasti ja palokunta saapui nopeasti paikalle, minkä vuoksi tilanne saatiin hallintaan, Leppänen kuvailee. 

Leppänen ei vielä ota kantaa vahinkojen suuruuteen tai palon syttymissyyhyn.

Juttua muokattu 24.4. kello 7.38. Korjattu kuvatekstiin oikea viikonpäivä.