Resurssipula ruuhkauttaa HUS -palveluja Haminassa

Röntgen ja laboratoriopalvelut kangertelevat Haminan terveysasemalla. Hyvinvointivaliokunta vaatinut selvitykset HUS:ilta.

Tiina Katajisto

Näytteiden ottaminen on ajoittain ruuhkautunut Haminan terveysasemalla. Ruuhkaa on myös röntgenissä. Palvelut ostetaan HUS-laboratoriolta.

Odotusajat röntgeniin ja laboratorion näytteenottoon ovat venyneet Haminan terveysasemalla. Haminan kaupunki ostaa molemmat palvelut HUS:sta. Röntgenpalveluja hoitavan HUS -Kuvantamisen Haminan kaupungin hyvinvointivaliokunnalle toimittaman selvityksen mukaan suurin syy odotusaikojen pidentymiseen on henkilöstövaje. Selvityksessä todetaan Kymenlaakson keskussairaalan röntgenin kärsivän röntgenhoitajapulasta, joka vaikuttaa myös Haminan toimipisteeseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet