Kaupunginjohtajavalinta ei noussut keskusteluun valtuustossa

Raimo Eerola

Vasemmiston Juhani Hodju (vasemmalla) ja Pirjo Tujula vaihtoivat ajatuksia Sami Virtasen (sd.) kanssa Kotkan kaupunginvaltuustossa maanantaina.

Kotkassa eletään odottavaa aikaa uutta kaupunginjohtajaa valittaessa. Kaupungintalon käytävillä asiaan viitattiin, mutta valtuustosalissa käytetyissä puheenvuoroissa aihe ei noussut esille.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa pohdittiin muun muassa sitä, onko sopivaa tehdä kokouksessa muutosesityksiä, joista ei ole kerrottu valtuutetuille etukäteen. Asiaan ajauduttiin, kun Pentti Tiusasen (vas.) mielestä ehdotuksessa kaupungin uudeksi rakennusjärjestykseksi ei ollut riittävän selkeästi kielletty kajoamasta arvokkaisiin rakennuksiin. Tiusanen esitti muutosta, jossa rakennusjärjestyksessä kiellettäisiin suojellun rakennuksen muuttaminen niin, että kaupunkikuvallinen tai historiallinen arvo vähenee.

Ehdotus tekstilisäyksestä kaatui äänin 43—8, mutta rakennussuojelua enemmän valtuutetut puhuivat siitä, voiko esityksiä tehdä niistä muita etukäteen informoimatta.

— Ei ole hyvän tavan mukaista tehdä muutosesityksiä, kun etukäteen ryhmien puheenjohtajien kanssa on sovittu, ettei tule muutosesityksiä, Jari Elomaa (kok.) paheksui.

— Asia on ollut kahdesti kaupunginhallituksessa, mutta Tiusaselta ei ole tullut muutosesitystä, Elomaa jatkoi.

Tiusanen muistutti, että valtuutetulla on aina mahdollisuus tehdä muutosesitys, vaikka muita ei olisi informoitu asiasta etukäteen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.