Koronatartuntojen määrä nousee Kymenlaaksossa – Asumispalveluiden tapaukset eivät selitä suurta määrää

Tartunta saadaan yleensä lähipiiristä, Kymsote kertoo.

Tuija Manninen

Kymsote muistuttaa, että on tärkeää huolehtia perusohjeista kuten käsienpesusta ja yskimishygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä.
Kymsote muistuttaa, että on tärkeää huolehtia perusohjeista kuten käsienpesusta ja yskimishygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä.

Kymenlaaksossa koronavirustartuntojen määrä on nousussa. Tänä vuonna on todettu 105 koronavirustartuntaa, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoo tiedotteessa.

Kymenlaaksossa ilmaantuvuusluku on 76,4, kun se oli joulukuun lopussa noin 30.

Luku kertoo vahvistettujen koronatapausten määrän sataa tuhatta asukasta kohden.

Kymenlaaksossa asumispalveluiden tartuntatapaukset eivät yksistään selitä suurta tartuntamäärää, vaan tartuntamäärät näyttävät olevan Kymsoten mukaan muutenkin nousussa.

Tänään tartuntoja on varmistunut neljä.

Tartunta perheenjäseneltä tai tuttavalta

Koronabotti-palvelun keräämän kahden edellisviikon raportin perusteella lähes 17 prosentissa tartuntalähdettä ei ole saatu jäljitettyä.

Tartunta saadaan useimmin eli 16 prosentissa tapauksista samassa taloudessa asuvalta ja muulta lähipiiriin kuuluvalta 14 prosentissa tapauksista. Yksityistilaisuus on todettu tartunnanlähteeksi 3,8 prosentissa tammikuun tartuntoja. Ulkomaanmatkoilta tartunta on saatu 4,6 prosentissa.

– On tärkeä huolehtia kaikista perusohjeista kuten käsienpesusta ja yskimishygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä myös silloin, kun tapaa itselleen tuttuja ja läheisiä ihmisiä, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa muistuttaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa on edelleen syytä välttää sosiaalisia kontakteja, sukulointia ja ystävien tapaamisia kasvokkain. Sen sijaan voi suosia puhelinsoittoja ja muita etäyhteyksiä.

Luetuimmat