Eagles rökitti tulevan välierävastustajansa 61—0: ”Tervetuloa uudelleen”

Antti Kaarto

Eagles säästeli avainpelaajiaan ja sekoitteli kokoonpanoja, kun Bears-peli ratkesi hyvissä ajoin. Loppuhetkillä pelinrakentajana toimi joukkueen potkaisija Mika Kulmala (pallo kädessä).
Eagles säästeli avainpelaajiaan ja sekoitteli kokoonpanoja, kun Bears-peli ratkesi hyvissä ajoin. Loppuhetkillä pelinrakentajana toimi joukkueen potkaisija Mika Kulmala (pallo kädessä).

Kotka Eagles lähtee amerikkalaisen jalkapallon 2. divisioonan pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Se kärsi runkosarjan yhdeksässä ottelussaan vain yhden tappion.

Asetelmat olivat selvillä jo ennen päätöskierrosta. Eagles saa ensi lauantaina vastaansa porilaisen Bearsin, jonka se voitti runkosarjan viimeisessä ottelussaan lauantaina peräti 61—0.

— Halusimme lähettää sellaista viestiä, että tervetuloa Kotkaan uudelleen, Eaglesin päävalmentaja Niklas Joki veisteli.

Joki kuitenkin korosti, että ensi viikon välierä tulee olemaan erilainen peli.

— Bearsista soitettiin viikolla, että he tulevat pienellä miehistöllä. En tiedä, miksi he halusivat ilmoittaa sen, mutta niin he tulivatkin.

Bears oli lauantaina Puistolassa liikkeellä 17 pelaajalla. Eagleskin säästeli pienistä kolhuista kärsiviä pelaajiaan, ja kokoonpanossa oli kotkalaisittain vähän pelaajia, 30.

— Emme mekään näyttäneet vielä kaikkea. Pelasimme peruspeliä. Ensimmäisellä neljänneksellä Bears pystyi laittamaan vastaan, mutta väsähtivät sitten, Joki sanoi.

Eaglesin Jani Heinisalo teki heittopeleistä kaksi touchdownia, Sinh Thu yhden. Juoksupeleissä maaliviivan ylittivät Jekabs Bitans (kolmasti) ja muutenkin hyvän pelin pelannut Joonas Koivisto (kerran).

Lisäksi Eagles teki kaksi touchdownia suoraan puolustuksen syötönkatkoista. Ne juoksivat perille asti Roy Kämppi ja Ari Riihiluoma.

Välierä Eagles—Bears pelataan Puistolan kentällä ensi viikon lauantaina kello 14. Toisessa välierässä kohtaavat hankolainen Sun City ja helsinkiläinen Wolverines Blue.

2. divisioonan finaali eli Rautamalja pelataan lauantaina 26.8. Mikäli Eagles selviää siihen, se isännöi ottelua Arto Tolsa -areenalla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.