Rap-artisti Aste pääesiintyjä Normipäivässä Haminassa

Jussi Lopperi

Rap-artisti Aste on pääesiintyjä Bastionin Normipäivässä perjantaina.

Nuorille suunnattu tapahtuma Normipäivä järjestetään Hamina Bastionissa perjantaina. Koordinaattori Aleksi Pylvänäinen kertoo, että tapahtuman suunnitteluryhmä on koostunut käytännössä kokonaan haminalaisista nuorista ja Normipäivästä onkin näin saatu muovattua juuri nuorten mieleinen ja näköinen.

— Tätä on rakennettu pitkin viime kevättä ja kesää. Erilaisia esiasteita nuorten tapahtumille on nähty aiemmin, mutta nyt on ennakkoluulottomasti tehty Kymenlaakson tämän kesän parhaat pippalot, sanoo Pylvänäinen.

Pääesiintyjäksi saapuu rap-artisti Aste, joka on Suomen musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä. Lisäksi lavalle nousevat kotkalainen räppäri Neemu, DJ Hutch sekä Ella Tarvonen & Second In Paradise.

Bastioniin pystytetään toimintakojuja, joissa muun muassa yritykset esittelevät toimintaansa. Kojuissa on tarjolla myös nauttimaan erilaisista ruoista ja alkoholittomista drinkeistä. Tapahtuma on päihteetön.

— Normipäivässä on festarihenkeä. Se järjestetään näin elokuussa siksi, että saamme vielä tuulahduksen vapaudesta ja kesäfiiliksistä. Toisaalta ihmiset ovat lomien päätyttyä kaupungissa, joten tapahtumaan on helppo tulla.

Pylvänäinen toivoo, että lähikuntienkin nuoret tulisivat paikalle. Yleisötavoitetta ei sinänsä ole, mutta koska isoa happeningiä on rakennettu, toivotaan paikalle mahdollisimman paljon väkeä. Lipun hinta ei ainakaan ole esteenä, sillä Bastioniin pääsee portilta ostetulla viiden auron lipulla.

Normipäivä lanseerattiin aikanaan Kummelin legendaarisessa sketsissä. Sen mukaan Bastionin tapahtumaa ei kuitenkaan ole nimetty, vaan pääesiintyjä Aste on tehnyt samannimisen biisin. Pylvänäisen mukaan se sopii hieman ironisestikin nimeksi.

— Jos tapahtuma onnistuu hyvin, voidaan vastaavanlaista suunnitella myös ensi vuodelle, sanoo Aleksi Pylvänäinen.

Veikko Mäenpää

MITÄ?

Normipäivä@Hamina Bastioni

MISSÄ?

Hamina Bastioni

MILLOIN?

Perjantaina 18.8. alkaen kello 19.