Haminan historiafestivaaliin kaivataan talkoolaisia — Heinäkuussa juhlistetaan Haminan historiaa sotilas- ja kulttuurikaupunkina 1200-luvulta 1800-luvulle

Markus Perko

Myös viikinkejä nähdään heinäkuussa järjestettävässä Miekat, muurit, musketit -historiafestivaalissa Haminassa.

Miekat, muurit, musketit -historiafestivaali etsii parhaillaan talkoolaisia. Haminassa heinäkuun 17.-21. päivinä järjestettävään tapahtumaan voi talkoolaiseksi ilmoittautua Haminan Raatihuoneella pidettävillä Pestuumarkkinoilla keskiviikkona 20. päivänä kuluvaa kuuta kello 17.-18.30.

Historiafestivaali juhlistaa Haminan historiaa sotilas- ja kulttuurikaupunkina 1200-luvulta 1800-luvulle.

Tapahtuma käynnistyy keskiviikkona 17.7. Muureilta hybridivaikuttamiseen -seminaarilla. Illalla on Lounashuone Kerhon sisäpihalla Paronin pikkulauantai-tapahtuma, jossa on tarjolla muun muassa musiikkia sekä ruokaa ja juomaa.

Linnoituksen pidot järjestetään torstaina bastionin holvistossa, jolloin ruuan ja juoman lisäksi on tarjolla erilaista ohjelmaa.

Ohjelmalliset markkinat ovat bastionissa perjantaista sunnuntaihin. Perjantai-iltana bastionissa nähdään muun muassa viikinkejä, Herttua joukot hevosineen, keskiaikainen Buhurt-taistelu ja 1600-luvun taistelunäytös.

Keskiaikaista musiikkia bastionissa kuunnellaan lauantaina.

Luetuimmat