Suomalainen ajaa autollaan keskimäärin 17 000 kilometriä vuodessa

Elena Liseytseva

Joka neljännellä suomalaisperheellä on vähintään kaksi autoa.
Joka neljännellä suomalaisperheellä on vähintään kaksi autoa.

Auto — oma, liisattu tai työsuhde — on 78,5 prosentilla suomalaisista kotitalouksista. 55 prosentilla perheistä on vain yksi auto. Ainakin kaksi autoa on joka neljännellä perheellä.

Autolla ajetaan keskimäärin 17 000 kilometriä vuodessa. Eniten eli 21 675 kilometriä vuodessa ajetaan Keski-Pohjanmaalla, vähiten, 15 690 kilometriä vuodessa, Satakunnassa. Auton ajamiseen tarvittava lupa on 84 prosentilla suomalaisista.

Suomalainen perhe voisi halutessaan liikkua myös polkupyörillä. Vain joka kymmenes talous on pyörätön. Kunnossa olevia polkupyöriä on keskimäärin saman verran kuin perheessä on jäseniä.

Omalla moottoriveneellä tai purjeveneellä pääsee liikkeelle 13 prosenttia perheistä. Moottoripyörä tai skootteri on joka kymmenennellä perheellä.

Moottorikelkka tai mönkijä on 8 prosentilla kotitalouksista, mopo tai moposkootteri 7 prosentilla.

Lähde: Liikennevirasto, henkilöliikennetutkimus

Markku Kämppilä

Markku Kämppilä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet