KTP:n hyvä alku vaihtui synkkään tulokseen: ”Paska makuhan siitä jäi”

Sari Tauru

Kaikki näytti hyvältä, kun Aleksi Tarvonen tuuletti johto-osumaa 12. minuutilla.

Kaksiosaisen nousukarsinnan Ykköseen piti alkaa KTP:n kotivoitolla, mutta toisin kävi. Kakkosen C-lohkon näytöstyyliin voittanut AC Kajaani tuli kovalla hengellä ryöstöretkelle ja varasti 3—1 (2—1) -voiton.

Arto Tolsa -areena räjähti 12 minuutin kohdalla, kun Aleksi Tarvonen jysäytti Lucasin keskityksen jälkeen 1—0-lukemat taululle.

— Aloitimme hyvin ja saimme sen maalin tehtyä. Saimme myös vastustajan asetta pois, eli pitkää palloa hyökkääjä Michael Ibiyomille, KTP:n päävalmentajan virkaa hoitanut Joni Ruuskanen kertasi.

Jari Rantanen on toimitsijakiellon takia molemmat nousukarsintaottelut katsomon puolella, joten Ruuskanen joutui ruoriin kovassa paikassa.

— Tietysti valmistelimme joukkueen yhdessä otteluun, mutta pelin aikana hoidin tapahtumat. Paska makuhan siitä jäi, pettynyt Ruuskanen tiivisti.

Kajaani toipui avausmaalista nopeasti ja alkoi vallata keskikenttää itselleen. KTP:llä oli vähemmän tilaa ja aikaa kuin kertaakaan tällä kaudella.

— Pallon kanssa oli vähemmän aikaa. Koko joukkueelle tuli huonoja syöttöratkaisuja ja vastaavasti annoimme itse liikaa tilaa, KTP:n keskikentän sielu Faraz Ahadi manasi.

— En ole yllättynyt, enkä halua kerskua, mutta olimme tehokkaampia maalipaikoissa. Meille ei juuri torjuntoja tullut, kun vastaavasti KTP:n maalivahti joutui venymään muutamaan hyväänkin pelastukseen, AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi sanoi.

KTP:lle jäi 1—3-tilanteessa puoli tuntia aikaa parannella lähtökohtia ratkaisevaan toiseen osaotteluun, ja Ruuskanen käyttikin kaikki kolme vaihtoaan.

Pari maalipaikkaa raitapaidat rakentelivat, mutta todellista hätää Kajaanilla ei ollut.

— Kyllähän me halusimme saada vielä maalin, että lähtökohdat olisivat vähän paremmat, mutta ei onnistuttu, Ruuskanen harmitteli.

Lopputulos 3—1 on KTP:lle karmea. Vierasmaalisäännön takia 2—0-vierasvoittokaan ei riitä Ykkösen menolippuun. Kirvestä ei silti ole heitetty kaivoon.

— Meidän pitää saada pidettyä palloa, pelata maassa ja syöttää rohkeasti ylöspäin. Nyt tyydyimme liian usein pelaamaan pitkää palloa, Ruuskanen mietti.

— Mutta peli ei ole vielä menetetty.

Juha Piipari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.