Kotkassa ja Pyhtäällä järjestetään maksullinen puutarhajätteiden noutopalvelu

Satumiia Rossi

Puutarhajätteen voi viedä jäteasemalle tai sitä varten voi tilata keräysauton.

Kotkan ja Pyhtään pientaloille ja taloyhtiöille järjestetään maksullinen puutarhajätteiden noutopalvelu. Kymenlaakson Jäte Oy:n järjestämä palvelu on tilattavissa 20.4.–1.6. Keräysautoon otetaan vastaan haravointijätettä sekä haketuskelpoisia oksia ja risuja. Noudon hinta on 8 euroa irtokuutiolta. Nouto maksetaan paikan päällä käteisellä, kuittia vastaan.

Puutarhajätteiden nouto tilataan Kymen KTK:lta puhelinumerosta 05 230 7300, arkisin kello 7–16.

Noutopäivät ovat torstaisin. Kymen KTK ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi.

Ohjeita keräykseen

Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti jäteautolla. Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.

Puutarhajätteet on hyvä kerätä isoon astiaan tai jätesäkkeihin, jotka on helppo tyhjentää keräysauton kyytiin. Oksat ja risut on katkottava korkeintaan puolentoista metrin mittaisiksi, jotta ne mahtuvat keräysautoon.

Puutarhajätettä voi myös itse viedä Heinsuon jäteasemalle. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen hinta on 6 euroa kuutiolta.

Heinsuon jäteasema on avoinna maanantaisin klo 10–19.30, tiistaista torstaihin klo 8-15.30 ja perjantaisin klo 8-17. Lisäksi Heinsuon jäteasema palvelee viikonloppuna 22.–23.4. klo 9-15.

Pekka Kimpanpää

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.