Korot kopisevat Kotkassa Nelosteatterin Flamencon illassa

Flamencotanssija Sinikka Vainio on toinen illan pääesiintyjistä Nelosteatterilla perjantaina.

Nelosteatterin talotoimikunta järjestää uudelleen viime vuonna innostuneen vastaanoton saaneen Flamencon illan Nelosteatterilla huomenna perjantaina.

Flamencon rytmeihin johdattavat viimevuotiseen tapaan kitaristi Toni Jokiniitty ja flamencotanssija Sinikka Vainio Flamenco Azul –ryhmänsä kanssa.

Flamencokitaristi Toni Jokiniitty kuuluu alallaan Suomen huippuihin. Kolmella vuosikymmenellä flamencoa soittanut Jokiniitty on perehtynyt taiteenlajiin muun muassa asumalla Espanjassa ja ottamalla oppia paikallisilta muusikoilta.

Kitaristi julkaisi ensimmäisen, omista sävellyksistä koostuvan levynsä Promesa vuonna 2015. Jokiniityn musikaalisuus ja tekninen taituruus on saanut kiitosta aina Espanjassa asti. Paitsi kitarasolistina Jokiniitty työskentelee flamencotanssin ja -laulun säestäjänä ja laulaa itsekin.

Flamencotaiteilija ja –opettaja Sinikka Vainio on osallistunut flamencokoulutukseen Espanjassa, muun muassa Cordobassa ja San Lucarissa. Yli 20 vuoden ajan hän on ollut mukana Tampereen flamencoviikkojen koulutusohjelmassa, jossa opettajina ovat toimineet johtavat flamencotaiteilijat maailmalta.

Paluumuutettuaan Kuusankoskelle vuonna 2010 Vainio jatkoi Tampereella perustetun Flamenco Azul –tanssikoulunsa toimintaa niin Kouvolassa kuin Kotkassa.

|TIMO SUURNÄKKI

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.