Kanadan voitto vei leijonat MM-kisojen puolivälieriin

AOP/ETIENNE LAURENT

Suomen peli on parantunut kisojen edetessä, mutta sijoitus alkulohkossa lienee neljäs. "Kuoleman ottelussa" torstaina vastustaja on todennäköisesti toisen lohkon voittaja eli Venäjä tai USA.

Kanada iski Norjan kumoon jääkiekon MM-kisojen Suomen-lohkon maanantain ottelussa 5—0 (2—0, 2—0, 1—0). Vaahteralehtisten voitto varmisti Suomen pääsyn puolivälieriin, jotka pelataan ensi torstaina Pariisissa ja Kölnissä.

Suomi pelaa oman alkulohkonsa päätösottelun Kanadaa vastaan Pariisissa tiistaina alkaen kello 21.15. Ottelun tulos ratkaisee yhdessä Tshekki—Sveitsi-ottelun kanssa Suomen sijoituksen lohkossa ja sitä kautta puolivälierien vastustajan.

Norjaa vastaan Kanada alkoi takoa ratkaisua avauserän päätösminuuteilla. Ensin Brayden Schemm latasi ylivoimalla 1—0, kun erää oli pelattu 17.48. Vajaa minuutti myöhemmin Colton Parayko iski uudelleen ylivoimalla.

Mark Scheifelen laukoma kolmas maali ja Paraykon neljäs osuma päättivät lopullisesti Norjan taistelun voitosta.

Ryan O´Reilly latasi vielä pari minuuttia ennen ottelun loppua Kanadalle 5—0.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.