Lasten ja nuorten kuvataidekoulun opettaja Aleksandra Hintsala: Lapsuuden visuaalisesta harrastuksesta on hyötyä aikuisenakin

Johanna Vehkaluoto

Aleksandra Hintsala on toinen lasten ja nuorten kuvataidekoulun opettajista. — Lapsuuden aikaisesta visuaalisesta harrastuksesta on hyötyä aikuisenakin.
Aleksandra Hintsala on toinen lasten ja nuorten kuvataidekoulun opettajista. — Lapsuuden aikaisesta visuaalisesta harrastuksesta on hyötyä aikuisenakin.

Repin-instituutin tarjoama lasten ja nuorten taidekoulu aloitti toimintansa maanantaina Kotkassa. Taidekoulun opetus on tarkoitettu 8—16-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka on jaettu kolmeen eri ryhmään ikänsä perusteella. Kukin ryhmä kokoontuu Kauppakeskus Pasaatin rakennuksessa olevissa tiloissa kerran viikossa. Oppitunnit järjestetään iltaisin.

— Teimme oikean ratkaisun, vaikka kuvataiteen osalta Kotkassa ei olekaan eletty niin hyviä aikoja. Kiinnostusta tuntui riittävän niin lapsilla kuin heidän vanhemmillaankin. Mukana on yli 40 oppilasta, toteaa taidepedagogi Aleksandra Hintsala Repin-instituutista.

Hintsala on tyytyväinen myös opetustiloihin.

— Tilat ovat hyvä, vaikka ne ovatkin vähän piilossa Pasaatissa. Pienempien lasten vanhemmat voivat oppituntien päättymistä odotellessaan käydä vaikka ostoksilla.

Kokeilemalla ja keskustelemalla taiteen maailmaan

Vaikka opetuksen painopisteenä on klassinen kuvataidekoulutus, ei oppilaiden tarvitse olla mestarimaalareita tunneille tullessaan ja kaikki ovat taiteentekijöinä yksilöitä.

— Emme me ala heti piirtää tai maalata kipsiveistokset malleinamme, nauraa Hintsala.

— Haluan ensin tietää, mitä oppilaat jo osaavat. Sitten tutustumme erilaisiin materiaaleihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin. Teemme väriympyrät ja tutkimme luonnon lainalaisuuksia.

Myöhemmin oppilaat pääsevät piirtämään ja maalaamaan asetelmia, tekemään sommitelmia ja keskustelemaan taiteesta opettajiensa kanssa.

— Lapsena aloitetusta visuaalisesta harrastuksesta on hyötyä myös aikuisena.

Lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Järjestäjä Repin-instituutti

Tarkoitettu 8—16 vuotiaille lapsille ja nuorille.

Opettajina Nadja Rodkina ja Aleksandra Hintsala.

Opetuksen painopisteenä on klassinen kuvataidekoulutus.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.