Maj Karma yltyi toivomaan itseltään encoren Dark River -festivaalilla

Jary Högnabba

Maj Karma esiintyi Dark River -festivaalilla lauantai-iltana.
Maj Karma esiintyi Dark River -festivaalilla lauantai-iltana.

14. kerran järjestetty Dark River-festivaali palasi tänä vuonna yhden lavan taktiikkaan ja ylsi yleisömäärällään takavuosien lukemiin. Festivaalien päällikkönä toimineen Henri Eerolan mukaan yleisöä oli ”reilusti tuhannen päälle”.

Hänen mukaansa tämä lienee riittävä määrä kulujen kattamiseen. Perjantain pääesiintyjä Lost Society veti paikalle viitisensataa ihmistä ja tämän tiedettiin enteilevän hyvää lauantaille. Ei kuitenkaan tullut hyvää, tuli erinomaista.

Tämä erinomaisuus saapui paikalle Maj Karman muodossa.

Harjavallasta 25 vuotta sitten ponnistanut ja kymmenettä studioalbumia parhaillaan työstävä yhtye ylsi ajoittain hypnoottisiin sfääreihin kuulostaen raskaammalta ja tekemiseen innostuneemmalta kuin ehkä kukaan olisi uskaltanut odottaa.

Reilusti radiosoittoja saaneita Puumiekkaa, Sodankylää ja Ukkosta peesasivat muun muassa tulevalta levyltä Johnny Deppin näköinen nainen, sekä vanhempaa tuotantoa edustanut Kyynel.

Yhtyeen intensiivinen esiintyminen ja Herra Ylpön lievä yhdennäköisyys Ismo Alangon kanssa toivat ajoittain mieleen nähtyjä keikkoja Sielun Veljien parhailta ajoilta.

Vain kolmasti tänä kesänä keikkaillut bändi nautti silminnähden esiintymisestä ja yleisön voimakkaasta myötäelämisestä. Tämän yhtyeen nokkamies ja laulusolisti Herra Ylppö antoi kuulua vuolain kiitoksin, jota hän itse kutsui leikkisästi tolkuttomaksi perseen nuolennaksi.

Niin tai näin, Honkalan yleisö sai reilun tunnin setin jälkeen kuulla vielä itse taputtamansa encoret ja sen päälle vielä Onnellinen loppu-kappaleen yhtyeen rumpalin toivomana.

— Koska tällaista ei ole ennen tapahtunut, täytämme totta kai rumpalimme toiveen, sanoi Herra Ylppö ja käskytti äänimiehiä keskeyttämään jo soimaan lähteneen taustanauhan.

Kaikkiaan Dark River-festivaalia leimasi vahvasti win-win-win-asetelma, jossa voittajia olivat järjestäjät, yleisö ja silminnähden tyytyväiset artistit. Festivaalin lievä kutistaminen ja samalla asioiden yksinkertaistaminen on ollut järjestävältä taholta (Kestävän Musiikin Yhdistys ry.) hyvinkin järkevä ratkaisu.

Kaiken koetun perusteella solidaarinen ja asialleen omistautuva raskaan musiikin yleisö on jatkossakin festarinsa ansainnut.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.