Metsäteollisuuden työntekijät varautuvat lakkoon — Paperiliitto pitää työnantajien nollatarjousta halventavana mutta ei ota vielä esiin lakkoasetta

Lukas Pearsall

Metsäteollisuuden työneuvotteluja on käyty toukokuusta lähtien.

Paperiliiton parhaillaan koolla oleva hallitus on käsitellyt kärkkäästi työnantajan antamaa ehdotusta tulevasta työehtoratkaisusta. Sen mukaan ehdotuksessa ei ollut palkankorotuksia.

Kokouksessa on tuotu esille myös lakkoaseen käyttö, mutta HS:n kokouslähteistä saamien tietojen mukaan tähän ei päädytty.

Työnantajan tarjousta liitto pitää palkansaajaa halventavana.

Liitto ilmoitti perjantaina vähän vaille kaksitoista, että työnantaja on esittänyt nykyisen sopimuksen jatkamista nollan prosentin palkankorotuksella 12 kuukauden ajan.

Esityksen mukaan Paperiliitto ja Metsäteollisuus neuvottelisivat vuoden jatkoajan aikana ratkaisut työnantajan heikennystavoitteisiin, jotka ovat olleet pöydässä tällä neuvottelukierroksella.

Paperiliitto ilmoitti jo keväällä, että nollaratkaisun tekeminen ei ole mahdollista.

Paperiliiton hallitus päätti, että paperiteollisuuden työpaikoilla keskeytetään paikallinen yhteistoiminta työntekijä- ja työnantajaosapuolten välillä maanantaista 9. lokakuuta alkaen.

Lisäksi Paperiliitto kohottaa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta, tiedotteessa sanotaan. Hallitus kävi läpi liiton työtaisteluohjeita ja teki lakkoavustuksen maksamista koskevat päätökset.

Paperiliittolaisia luottamushenkilöitä on kutsuttu koolle ensi viikolla konserneittain työehtosopimustilanteen takia.

Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry ovat käyneet työehtoneuvotteluja toukokuusta lähtien. Nykyisen työehtosopimuksen sopimuskausi päättyi 30. syyskuuta. Seuraavaa neuvotteluaikaa osapuolten välillä ei ole sovittuna.

Lue juttu HS:n sivulta

HS

Teemu Luukka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.