Salmen siltaa ehdotetaan yksikaistaiseksi

Antti-jussi Larvio

Salmen silta on kapea eikä polkupyöräilijöille ja jalankulkijoille ole omaa tilaa. Sillan muuttamista yksikaistaiseksi onkin esitetty.
Salmen silta on kapea eikä polkupyöräilijöille ja jalankulkijoille ole omaa tilaa. Sillan muuttamista yksikaistaiseksi onkin esitetty.

Haminassa sijaitsevan historiallisen Salmen sillan muuttamisesta yksikaistaiseksi on tehty valtuustoaloite. Haminan perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että autoilijoiden, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käyttämän kapean kaksikaistaisen sillan turvallisuutta parannettaisiin muuttamalla silta yksikaistaiseksi niin, että toinen ajokaista erotettaisiin korottamalla kevyen liikenteen väyläksi.

Liikenne tulisi aloitteen mukaan järjestää väistämisvelvollisuusmerkein siten, että kaupungin keskustasta päin tuleva liikenne väistäisi Salmenkylästä tulevaa liikennettä. Keskustan suunnasta näkyvyys on aloitteen mukaan parempi sillalle.

Museoviraston tarkasti vaaliman sillan rakenteisiin ei aloitteen mukaan tarvitsisi ratkaisussa puuttua, vaan vain kansipäällysteeseen tehtäisiin muutoksia.

Haminan kaupungininsinööri Matti Ruotin mukaan asia vaatii selvittelyä ja etenkin Museoviraston kanta mahdollisiin muutoksiin on ratkaiseva.

— Olisihan se kieltämättä aika erikoinen ratkaisu. Museovirasto määrittää kyseisen sillan osalta, mitä siellä voidaan tehdä. Äkkiä tuntuisi siltä, että siellä tarvittaisiin sitten kyllä ajoneuvoliikenteelle liikennevalot. Toisaalta onhan siellä jo nyt alennettu nopeusrajoitus ja töyssyt eikä kyseinen silta noussut viime syksyn liikenneturvallisuussuunnitelmassa akuutiksi ongelmapaikaksi, Ruoti toteaa.

Hänen mukaansa Salmen sillan leventäminen tai oman sillan rakentaminen kevyen liikenteen väylälle ei ole kaavan puolesta mahdollista eikä erilliselle siltaratkaisulle myöskään ole asuintalojen vuoksi tilaa. Samaten Museovirasto tuskin muutoksia hyväksyisi.

Aloite on kaupunkikehityksen valmisteltavana ja tulee aikanaan valiokuntakäsittelyn kautta valtuustolle.

Antti-Jussi Larvio

Antti-Jussi Larvio

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.