Jehovan todistajille talkoilla 400 000 euron talo alle 200 000 eurolla Haminaan

Haminan Jehovan todistajien uuden valtakunnansalin tuolirivistöjä tutkimassa työmaapäällikkö Lasse Savolainen (vas.) ja seurakunnan koordinaattori Tauno Lätti.
Haminan Jehovan todistajien uuden valtakunnansalin tuolirivistöjä tutkimassa työmaapäällikkö Lasse Savolainen (vas.) ja seurakunnan koordinaattori Tauno Lätti.

Haminan Jehovan todistajien uusi valtakunnansali on pihatöitä vajaa valmis Tallinmäellä Haminassa. Talkoilla pystytetyssä talossa on neliötä himpun verran yli 200 ja kokoontumistilaa reilulle 130 henkilölle.
— Talkoisiin on osallistunut kaikkiaan noin 90 henkilöä, joista paikallisia viitisenkymmentä. Keskimäärin työmaallamme on ollut töissä päivittäin 25 henkilöä, työmaapäällikkö Lasse Savolainen toteaa.
Hänen mukaansa Jehovan todistajilla on erityinen työohjelma, johon on kirjautunut noin 1 800 eri alojen ammattilaista vapaaehtoiseksi talkoolaiseksi.
— Rakennusryhmiä on Suomessa kaksi, joista toinen on keskittynyt toimimaan pohjoisessa ja toinen etelässä.

Talkoilla
iso säästö

Talkoilla rakentaminen merkitsee Savolaisen mukaan huomattavaa säästöä kustannuksissa, sillä tontin ja rakennustarvikkeiden lisäksi vain aivan erikoisosaamista vaativat työt ostetaan ulkopuolella.
— Tämmöisen talon rakentaminen kaikkineen tulisi normaalisti maksamaan ehkä noin 400 000 euroa. Me emme ole vielä laskeneet tarkkoja kustannuksia, mutta ne asettuvat johonkin 150 000 — 200 000 euron paikkeille.
Haminan Jehovan todistajien koordinaattorina rakennustyömaalla työskentelevä Tauno Lätti on tyytyväinen uuden valtakunnansalin tuomiin parannuksiin entiseen verrattuna.
— Vanha valtakunnansali Haminan keskustassa jäi pieneksi. Lisäksi siellä ei voitu huomioida liikuntarajoitteisia eikä se muutenkaan enää täyttänyt nykyajan vaatimuksia, Lätti sanoo.

Vanha sali
myynnissä

Tarpeettomaksi käyvä valtakunnansali on ollut myynnissä, mutta Lätin mukaan vielä ei kauppoja vuonna 1928 rakennetun kerrostalon alakerrassa sijaitsevasta 145 neliön tilasta ole syntynyt. Kiinnostusta tila on kuitenkin herättänyt, sillä näyttöjä on ollut kymmenkunta.
Lätin mukaan Jehovan todistajien valtakunnansalin rakentaminen Tallinmäen asuinalueelle on otettu naapurustossa hyvin vastaan.
— Olemme keskustelleen naapurien kanssa ja täällä tiedetään, ettei meistä häiriötä aiheudu. Marraskuun 11. päivänä järjestämme avoimet ovet, jolloin taloon pääsee tutustumaan.

Uutista korjattu 23.10. kello 9.01. Avoimet ovet ovat marraskuun 11. päivä, ei lokakuun 11. päivä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.