Hengitysliitto lahjoitti kannettavan happirikastimen Kymenlaakson keskussairaalalle

Hengitysliitto

Happirikastimen luovutustilaisuudessa olivat kuntoutusohjaaja Riitta Luoma, sairaanhoitajat Anne Friman ja Miia Luttinen sekä aluesuunnittelija Helena Narkilahti.
Happirikastimen luovutustilaisuudessa olivat kuntoutusohjaaja Riitta Luoma, sairaanhoitajat Anne Friman ja Miia Luttinen sekä aluesuunnittelija Helena Narkilahti.

Valtakunnallinen Hengitysliitto on lahjoittanut kannettavan happirikastimen Kymenlaakson keskussairaalalle. Happirikastin on tarkoitettu pitkäaikaista happihoitoa tarvitsevien henkilöiden käyttöön.

Monet happirikastimet mahdollistavat liikkumisen vain kotona — letkun kantaman päässä. Kannettavan laitteen avulla happihoitoa tarvitseva voi lähteä kodin ulkopuolelle, käydä asioilla ja osallistua sosiaalisiin tapahtumiin, joten laite lisää merkittävästi elämänlaatua.

Noin kaksi kiloa painava laite toimii sekä akulla että sähkövirralla. Yksi laite maksaa noin 3 500 euroa

— Lahjoituksen on mahdollistanut Hengitysliiton oma varainkeruukampanja. Kampanjan puitteissa lahjoitetaan yhteensä 10 happirikastinta eri puolelle Suomea vuonna 2017, kertoo Hengitysliiton aluesuunnittelija Helena Narkilahti.

Happihoitoa käytetään korjaamaan elimistön hapen puutetta. Yleisin syy pitkäaikaiseen kotihappihoitoon on keuhkoahtaumataudista johtuva voimakas hapen vajaus. Se aiheuttaa lisähapen tarpeen lähes koko vuorokauden ajaksi, lisähappea on käytettävä vähintään 16—20 tuntia.

Mikä on Hengitysliitto?

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää.

Liiton 87 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana lähes 30 000 hengityssairasta ja heidän läheistään.

Hengityssairaudet koskettavat miljoonaa suomalaista.

Suurimpia ryhmiä ovat astmaa, keuhkoahtaumatautia, kroonista keuhkoputkentulehdusta ja uniapneaa sairastavat.

Rakennusten lisääntyneet home- ja kosteusvauriot ovat kasvattaneet sisäilmasta sairastuneiden määrää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.