Liekit saatu talttumaan puutalossa Hovinsaarella, sammututustyöt jatkuvat yöhön asti

Noin 350-neliöisen rakennuksen sammutustöissä oli myöhään lauantai-iltana noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Pekka Kimpanpää

Palo muodosti runsaasti savua.
Palo muodosti runsaasti savua.

Kaksikerroksisessa, suurehkossa puutalossa Kotkan Hovinsaarella syttyi lauantai-iltana tulipalo.

Talo sijaitsee Hietasentien ja Ruununmaankadun risteyksessä. Rakennuksessa on pelastuslaitoksen mukaan noin 350 neliötä.

— Yläkerrasta näkyy tällä hetkellä ilmiliekkejä, ja savuakin luonnollisesti tulee. Paikalla on useampi paloauto, pari ambulanssia ja poliisi. Sammutustyöt ovat käynnissä, paikalla oleva Kymen Sanomien toimittaja Pekka Kimpanpää kertoi noin kello 21.

Lukijan kuva / Mikko-Pekka Purho

Noin kello 21.30 rakennus oli täyden palon vaiheessa.
Noin kello 21.30 rakennus oli täyden palon vaiheessa.

Ilmoitus rakennuspalosta tuli kello 20.30:n jälkeen. Pelastuslaitos tiedotti noin kello 21.30, että kohteessa on menossa täyden palon vaihe.

Tuntia myöhemmin pelastuslaitos tiedotti, että liekit oli saatu sammumaan noin kello 22. Pelastuslaitos raivasi palopesäkkeitä, ja sammutustöiden arvioitiin jatkuvan vielä muutaman tunnin.

Noin kello 21 rakennuksen yläkerrassa näkyi liekkejä.
Noin kello 21 rakennuksen yläkerrassa näkyi liekkejä.

Kohteessa oli tuolloin noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä. Suurin osa yksiköistä oli Etelä-Kymenlaaksosta, mutta mukana oli myös yksiköt Inkeroisista ja Kouvolasta.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksella ei ollut kello 22.30:n tienoilla tietoa siitä, onko rakennuksessa ollut palon syttyessä ihmisiä. Rakennuksessa on tiettävästi toiminut ainakin kahvila.

Juttua päivitetty 21.27: Lisätty toinen kuva. 21.32: Täydennetty pelastuslaitoksen tiedoilla. 22.36: Päivitetty tietoja sammutustöiden etenemisestä ja lisätty viimeinen kappale. 22.59: Lisätty lukijan kuva.