Uimista ei edelleenkään suositella Salmenvirran uimarannassa

Salmenvirran uimarannalla ja sen välittömässä läheisyydessä Haminassa ei edelleenkään suositella uimista. Haminan terveysvalvonnan elokuun alussa uimarannalta ottamissa vesinäytteissä havaittiin runsaasti ulosteperäisiä escherichia coli -bakteereja, jonka vuoksi uimarannalla uimista kehotettiin välttämään.

Uusintanäytteet otettiin uimarannalla tiistain ja niiden perusteella veden esherichia coli -bakteeripitoisuus ylittää suositusarvot, joten uimista kehotetaan edelleen välttämään. Näytteiden suolistoperäisten enterekokkien määrä selviää torstaina.

Haminan kaupungin terveysinsinööri Maria Komin mukaan vielä ei ole selvyyttä siitä, mistä bakteerit ovat tiensä Salmenvirran uimarannan veteen löytäneet. Esimerkiksi virran alajuoksulla sijaitsevan Savilahden uimarannan vedestä ei vastaavia bakteerimääräylityksiä ole havaittu. Yhtenä mahdollisena saastuttajana voivat Komin mukaan olla valkoposkihanhet, joita Salmenvirran alueella on runsaasti. Myös viemäriputkivuodon mahdollisuus on Komin mukaan otettava huomioon.

Haminan Veden tilaamat sukeltajat ovat tutkineet Salmenvirran pohjassa lähellä uimarantaa kulkevan paineviemärin kuntoa, mutta vuotoja ei ainakaan vielä ole havaittu.

Kyseinen paineviemäri on vuotanut Salmenvirtaan useamman kerran aikaisempina vuosina. Putki piti uusia kuluvana vuonna, mutta Haminan Vesi on siirtänyt investoinnin myöhempään ajankohtaan.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.