ELY-keskus aikoo päällystää teitä Etelä-Kymenlaaksossa – Listalla on tieosuuksia Kotkasta, Haminasta, Virolahdelta ja Miehikkälästä

Määrärahojen kasvu edellisvuoteen verrattuna näkyy tienkäyttäjille nyt myös alemman tieverkon kasvavina päällystysmäärinä.

Merja Turunen

Uudelleenpäällystämisen lisäksi Päällystyskauden aikana tullaan tekemään myös pienempiä täsmäkorjauksia pääasiassa alemmalla tieverkolla.
Uudelleenpäällystämisen lisäksi Päällystyskauden aikana tullaan tekemään myös pienempiä täsmäkorjauksia pääasiassa alemmalla tieverkolla.

Liikennemäärät synnyttävät vuosittain päällystystarpeita vilkkaalle tieverkolle. Tulevan kesän teiden päällystyskohteet ovat parhaillaan kilpailutuksessa.

Etelä-Kymenlaakson teistä päällystyskohteiden joukossa ovat osat seiskatiestä ja valtatiestä 15. Lisäksi listalla on osa Karhulantiestä ja Kymintiestä Karhulassa, Aholanmäentie Metsäkylässä, Pihlajantie Virolahdella sekä osuus Vaalimaantiestä Miehikkälä.

– Määrärahojen kasvu edellisvuoteen verrattuna näkyy tienkäyttäjille nyt myös alemman tieverkon kasvavina päällystysmäärinä. Liikennemäärien lisäksi tiestöön vaikuttaa myös lauha ja sateinen talvi, joka näkyy päällysteiden reikiintymisenä, kerrotaan ELY-keskuksen tiedotteessa.

Kohteet varmistuvat myöhemmin keväällä

Uudelleenpäällystämisen lisäksi päällystyskauden aikana tullaan tekemään myös pienempiä täsmäkorjauksia pääasiassa alemmalla tieverkolla.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus tiedottaa kevään aikana yksityiskohtaisemmin kesän päällystysmääristä ja päällystyskohteista, kun kohteet varmistuvat ja kaikki päällystyskohteet on kilpailutettu.