Linnoituksen päiväkodin korjauskustannukset jaetaan – kokonaissummaa ei vielä kerrota

Päiväkodin sisäilmakorjauksista 370 000 euron lasku Haminan kaupungille.

Antti-jussi Larvio

Linnoituksen päiväkodin sisäilmaongelmien korjaamiseksi vaihdetaan kiinteistön lattiapäällysteet. Kaupunki ja rakennusliike jakavat kustannukset.
Linnoituksen päiväkodin sisäilmaongelmien korjaamiseksi vaihdetaan kiinteistön lattiapäällysteet. Kaupunki ja rakennusliike jakavat kustannukset.

Linnoituksen päiväkodin sisäilmaongelmia aiheuttaneiden lattiamateriaalien vaihtamisesta on päästy sopimukseen Haminan kaupungin ja päiväkodin pääurakoitsija Oy Rakennuspartion kanssa. Neuvotteluissa on sovittu, että rakennusliike ja kaupunki jakavat kustannukset niin, että kaupungin osuudeksi tulee arvolisäverottomana 370 000 euron maksuosuus.

Kaupunkikehitysjohtaja Matti Filpun mukaan korjauksen kokonaiskustannuksia ei tässä vaiheessa julkisteta.

Kaupunki lähetti Rakennuspartiolle reklamaation liittyen päiväkodin lattiamateriaalin vaurioitumiseen. Rakennuspartio on vastineessaan kiistänyt kaupungin vaatimukset.

Linnoituksen päiväkoti valmistui vuoden 2016 heinäkuussa. Urakan takuuajan vakuus on voimassa lokakuuhun 2018.

Lattioiden uusiminen alkaa lokakuun alussa. Rakennuspartion ja kaupungin välinen sopimus on esillä ensi torstaina Haminan kaupunkikehitysvaliokunnassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet