Pysäyttävä tieto: Lähes kaikki Mikkelin keskustassa viime viikonloppuna liikkuneet ovat voineet altistua koronalle

Essoten mukaan koronapositiivisiksi todetut henkilöt ovat liikkuneet lieväoireisina lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa viime viikonlopun aikana.

Vesa Vuorela

Mikkelin keskustassa viime viikonloppuna liikkuneiden on syytä varoa sosiaalisia kontakteja.
Mikkelin keskustassa viime viikonloppuna liikkuneiden on syytä varoa sosiaalisia kontakteja.

Lähes kaikki Mikkelin keskustassa viime viikonloppuna asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle, tiedottaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote).

Essote jatkaa alkuviikolla Mikkelissä ilmenneeseen koronavirustartuntojen ryppääseen liittyvien altistusten jäljitystä. Keskiviikkoaamupäivään mennessä altistuneita on tiedossa yli 300. Näistä kolme ryhmää on Mikkelin lukiolla ja yksi ammattiopisto Esedulla.

Tämän viikon tartuntojen kokonaismäärä on nyt yhteensä 21.

Altistuneiden määrä kasvaa

Altistuneiden määrä voi kuitenkin vielä kasvaa merkittävästi. Alkuviikosta koronapositiivisiksi todetut henkilöt ovat liikkuneet lieväoireisina lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa perjantain 4. ja maanantain 7. syyskuuta välisenä aikana.

– Nyt on syytä Mikkelin keskustassa tuolloin asioineiden välttää sosiaalisia kontakteja ainakin viikon verran ja seurata koronavilkusta mahdollisia altistuksia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Laaja tartuntaketju työllistää Essoten terveyspalveluja merkittävästi. Essote siirtää henkilöstöä koronatartuntojen selvittämiseen.

Oireita saaneiden tulee olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116 117.

Uusimmat uutiset