Veneilijä pelastettiin hyisestä merestä Virolahdella

Veneilijä joutui veden varaan veneen kaaduttua Virolahdella sunnuntaina. Hätäilmoituksen meripelastuslohkokeskukseen teki sivullinen henkilö kello 17.36. Paikalle saapuneet veneilijät pelastivat miehen, joka ehti olla vedessä noin kymmenen minuuttia. Paikalle saapuivat myös venepartio Hurpun merivartioasemalta sekä ensihoitoyksikkö Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Suomenlahden merivartiosto tutkii tapausta epäiltynä vesiliikennejuopumuksena. Kelluntapukineen käytöllä oli ratkaiseva merkitys miehen pelastumiselle. Meriveden lämpötila on vain 2-4 astetta. Veteen joutunut menettää toimintakykynsä muutamassa minuutissa ja tajuntansa noin 15 minuutissa.

Kotkan merivartioaseman päällikkö Tommi Salopelto kertoi maanantaina, että pääsiäisen pyhinä veneliikenne alkoi vilkastua Kymenlaakson rannikolla. Liikkeellä oli lähinnä pieniä perämoottorilla varustettuja veneitä. Merivartiostolla oli tehtäviä lähes joka päivä. Hinauksia aiheutui muun muassa moottorivikojen vuoksi ja veneitä oli tarttunut myös kalaverkkoihin.

Veikko Mäenpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.