HP aloittaa ensi kauden rakentamisen saman tien — "Meidän on sitoutettava koko Hamina tähän"

Haminan Palloilijoiden toiminnanjohtajan Marko Hovin nousujuhlat jäävät lyhyiksi.

— Joukkueen kanssa päivä juhlitaan, mutta työ pitää aloittaa kyllä saman tien, Hovi kertoi päätösottelun jälkeen Vähässäkyrössä.

Katse siirretään jo lähipäivinä ensi kauteen ja siihen, millaisella joukkueella Haminassa pelataan pääsarjaa. Kovin tarkasti Hovi ei vielä tulevaa linjannut.

— Ensi vuoden rakentaminen alkaa heti. Kokoamme joukkueen, joka on meidän resurssimme huomioon ottaen mahdollisimman kilpailukykyinen.

Hovi kiitteli vuolaasti valmennusta ja pelaajia, myös edellisiltä kausilta.

— Tämä on ollut pitkä prosessi. Vaikka tulokset tulivat nyt, on pelaajarunko ollut pitkään sama. Suuri kiitos heille.

HP:n puheenjohtaja Jaakko Hellberg nautti pelaajien nousujuhlista.

— Tämä (nousu) oli asia, jota osasi odottaa, mutta kun näki pelaajien riemun pukukopissa, tuli todella hyvä mieli.

Superpesiksessä pelaaminen tuo seuralle paljon haasteita. Yksi niistä on raha. HP käytti tällä kaudella joukkueen palkkioihin noin 75 000 euroa. Superissa pienimmän luvun ilmoitti Kempele, noin 115 000 euroa.

— Meidän on saatava sitoutettua meidän tuotteeseemme Haminan kaupunki, sen asukkaat ja liike-elämä.

Myös organisaatio saattaa vaatia lisää käsiä.

— Todennäköisesti saamme syksyllä palkattua junioripäällikön, mikä vapauttaa voimia muuhun. Tämä on ollut hyvin pitkälti vapaaehtoistoimintaa. Sitä asiaa pitää miettiä, Hellberg sanoi.

Nollasta kaikkea mietintää ei tarvitse aloittaa. Hellbergin mukaan suunnitelmia mahdollisen nousun varalle on tehty jo keväällä.

Hellbergin mukaan miesten nousujuhliin kiteytyy seuran kaikenlainen eteenpäinmeno.

— Toiminta on kehittynyt miehissä, naisissa ja junioreissa. Tämä oli ensimmäinen huipentuma. Seuraavaksi katsotaan, miten (suomensarjan välierissä pelaaville) naisille käy.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.