Stevecon henkilöstölle tulee uudet kypärät

Sari Tauru

Pertti Vapalahti lähti maanantaina Hietasessa liikkeelle pyörällä uusi kypärämalli päässään.
Pertti Vapalahti lähti maanantaina Hietasessa liikkeelle pyörällä uusi kypärämalli päässään.

Kaikille Stevecon palkkalistoilla oleville tulee tänä syksynä henkilökohtaiseksi suojavarusteeksi uusi kypärä. Näillä näkymin sellainen on käytössä jokaisella stevecolaisella marraskuun alkupuolella.

Henkilöstöjohtaja Rauli Pohjolan mukaan uusien kypärien jakelu alkaa noin kahden viikon kuluttua. Lokakuussa alkavat myös asennukset, joiden myötä satamien työkoneisiin tulee paikka, jossa kypärä saadaan varmasti pysymään paikallaan.

— Kypärän käytön laajentaminen koskemaan kaikkia johtuu todetuista turvallisuusriskeistä. Liukastumiset, kompastumiset ja kaatumiset johtavat useimmiten vammoihin. Kypärän avulla pystymme suojaamaan ihmisiltä sen tärkeimmän eli pään sanoo Pohjola.

Kypärämalli on suunniteltu sellaiseksi, ettei se kumartuessa putoa päästä.

Koneen sisällä kypärää ei ei ole pakko käyttää, mutta muuten sataman alueella aina, kun ovesta astuu ulos.

Turvallisuuspäivänä Hietasen satamassa tähdennettiin maanantaina iltavuoroaan aloittaville, että ihmisen ja työkoneen törmäämiset ovat iso riski. Tuotantopäällikkö Jukka Malm muistutti katsekontaktin tärkeydestä. Se koskee koneenkuljettajaa, kävelijää sekä alueella pyöräilevää. Samoin kuin autolla liikkuvaa.

— Harkintaa ja tarkkaavaisuutta tarvitaan jokaisessa tilanteessa. Satama-alueella ei saa juosta ja tietenkin heijastinvaatteiden pitää olla päällä, totesi Malm.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.