Kommentoi: Miten bussiliikennettä saataisiin paremmaksi?

Raimo Eerola

Tänä kesänä aikuisen kolmen kuukauden kesäkortin hinta yhdelle vyöhykkeelle maksoi 80 euroa.

Kotkan seudun joukkoliikenteen puolivuotisraportti sisältää useita toimenpide-ehdotuksia.

Raportti tarkastelee esimerkiksi kesäkortin hintaa, ikäihmisten matkustamista ja pysäkkien kuntoa. Raportin on laatinut suunnittelu- ja konsultointiyritys Ramboll.

Raportti muun muassa laskisi kesäkortin hintaa ensi vuonna. Tänä kesänä aikuisen kolmen kuukauden kesäkortin hinta yhdelle vyöhykkeelle maksoi 80 euroa. Hinta oli suhteellisesti kalliimpi kuin viime vuonna käytössä ollut neljän kuukauden kesäkortti.

Raportti myös ehdottaa pysäkkien kuntotason tarkastelua, sillä pysäkit saivat negatiivista palautetta asiakastyytyväisyyskyselyssä. Lisäksi raportti hahmottelee uudenlaista matkakorttia 80 vuotta täyttäneille. Seniorikortilla saisi matkustaa ilmaiseksi tai nykyistä edullisemmin joukkoliikenteen hiljaisina aikoina eli arki-iltaisin ja viikonloppuisiin.

Miten sinä kehittäisit joukkoliikennettä?
Kerro ideasi ja kommentoi asiaa alla olevassa kentässä.

Pekka Kimpanpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.